Hírek

2014.02.12. 19:35

Futja már vásárlásra Bicskén

Bicske - A város takarítására, téli akadálymentesítésére vásároltak mintegy huszonötmillió forintért ügyes, kisebb méretű gépeket. Az üzemeltetők azt remélik, idén már nem lesz szükség bevetésükre.

Zsohár Melinda

 

A hókotrót és a kistraktort már tesztelték a pár zord napon, amikor hó és hideg zúdult a városra, de mostanában inkább a faaprítóra vár feladat, mondta el Balázsi András, a Bicskei Gazdasági Szervezet (GESZ) igazgatója a gépek bemutatásakor. Bicske 2008-tól súlyos adósságterheit törlesztette, s a kormány adósságkiváltásával a végére ért tartozásának. Eddig mindenféle vásárlással csínján bántak, a megterhelt költségvetés keveset engedett, mostanra sikerült fellélegeznie a Bicske külsejéért ugyancsak felelős társaságnak is.

A Bicskei Gazdasági Szervezet telepén rögtönzött szerdai bemutatón Tessely Zoltán polgármester is kipróbálta a tetszetős külsejű, korszerű, fűtött kabinos, mozgékony kistraktort (Fotók: Ivanics Imre)

Részben használt, részben új gépeket vásároltak a város tulajdonát képező városgazdálkodási szervezetnek, számolt be Tessely Zoltán polgármester az újabb lépésről. A GESZ huszonhat alkalmazottat foglalkoztat, nekik sokat könnyít munkájukon a korszerű géppark a viszontagságos időjárások alkalmával. A járművek méretei igazodnak a helyi kívánalmakhoz, a gyalogosok és a kerékpárosok kiszolgálásához. A járdákat sem kézi erővel takarítják, a fűnyírók, a buszmegállók takarításáért felelős berendezések szűkebb helyeken is elférnek. Környezetkímélő és energiatakarékos megoldás a faaprító készülék, a gallyakat nem a szemétbe dobják, hanem mulcsként, fűtőanyagként felhasználják. A nagy hókotró és a szóróberendezés remélhetőleg jövő télig a garázsban marad bizakodnak annak ellenére a GESZ sofőrei, hogy készen állnak a bevetésre.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!