Hírek

2014.01.30. 17:00

Megérdemelt taps a Kodályban

Székesfehérvár - Folytatódik az " Ilyen a mi iskolánk" sorozat. Ezúttal a Kodály Zoltán - rendkívül tehetséges - tanulói mutatkoztak be.

Sebestyén Lilla

 

 

Szántó Kamilla, a Kodály iskola egyik diákja fuvolájával állt a közönség elé. Az eredmény: abszolút siker (Fotó: Tósoki Attila)

A legkisebbtől a legnagyobbig, minden korosztályból voltak fellépők a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ban csütörtökön.

Az intézmény az Ilyen a mi iskolánk sorozat résztvevőjeként hívta meg magához a város tanulóit, akik jöttek is szépszerével. A zsúfolt tornateremben, az előadás kezdetekor már alig lehetett ülőhelyet találni.

A Ciszterci Szent István Gimnázium által, tavaly ősszel életre hívott program célja, hogy a város nebulói megismerkedjenek egymással, és a különböző oktatási intézményekkel. Ennek mostani, harmadik állomása a Kodály Zoltán iskola, ahol a diákok először egy gyönyörű népdalt hallhattak Kálmán Dalma előadásában, majd versekkel, táncos előadásokkal szórakoztatták őket.

Fellépet az énekkar és Szántó Kamilla is megszólaltatta a fuvoláját, mindenki legnagyobb örömére. Végül, de nem utolsó sorban két fiatal ember duóját hallhattuk, gitár kísérettel, akik annyira ügyesek voltak, hogy kiérdemelték az addigi legerőteljesebb tapsvihart a nézőktől. Ezt követően az iskola igazgatója, Kneifel Imre mesélt a tantermekben zajló munkáról, a hely történelméről és a kirepült tanulókról, akiknek a zene lett az élete, foglalkozása.

A program végén a vendégek bejárták az épületet, majd a diákság képviselői és tanáraik egy kis eszmecserére is összeültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!