Hírek

2013.11.29. 16:55

Kiss Barbara, a bor királynője

Székesfehérvár - A polgármester fogadta Kiss Barbarát, Magyarország 2013-as Borkirálynőjét, pénteken a Városháza Kistanácstermében.

Sebestyén Lilla

Renner László, a Noé-hegyi Borrend főborásza (a bal oldalon), Kiss Barbara, Magyarország 2013-as Borkirálynője és mellette Pánczél József borász a Városháza Kistanácstermében (Fotó: Tósoki Attila)

Kiss Barbara Fehérvár falugazdásza és a Noé-hegyi Borrend büszkesége mesélt Cser-Palkovics András polgármesternek a 2013-as Borkirálynő választásáról pénteken, a Városházán.

A rendezvényen a rend főborásza Renner László, Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő és Pánczél József borász is részt vett. Utóbbi a kezdetektől biztatta és tanította, illetve számos alkalommal tesztelte a hölgy tudását, hogy a versenyen ne érjék meglepetések.

A borkirálynő választáson ugyanis nem elég szépnek lenni, a gasztronómiai, szőlészet területén is komoly szakmai tudással kellett rendelkeznie a kiválasztottnak.

A Tarcalon rendezett versenyen a jelölteknek háromnapig, egy szakértő zsűri előtt kellett bizonyítaniuk szakértelmüket.

Végül a tíz lányból Kiss Barbara fejére került a becses korona, amit saját elmondása szerint arra fog használni, hogy ebben az egy évben míg birtokolja a címet népszerűsítse a hazai borokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!