Hírek

2013.09.17. 20:22

Rókák járnak be fehérvári családi házakhoz

Székesfehérvár – Róka jár be a Pestéspincéknél a házak udvarára, a lakók tanácstalanok – panaszolta olvasónk.

Klecska Ernő

Segítséget eddig nem kaptak – az állatot nem elemészteni, befogatni szeretnék. Molnár László a hívatlan látogatóról filmet is készített, ahol a szeretnivaló ragadozó, miután könnyedén átugrott a másfél méteres kerítésen, felfalta a kintfelejtett kutyatápot, szétszaggatta és rágta a frissen szedett diót tartalmazó szatyrokat.

- Az állatot eddig többször is másodmagával látták. Néha a helyijáratos busznál is ott csetlik-botlik, átugorja a Videotonnál lévő gáztelep melletti kerítést, s megy tovább. Bár kedvesnek tartják és szeretik, féltik tőle a kis állatokat, mi is bemenekítettük a nemrég kapott kis kutyakölyköt – számolt be Molnár László.

Az ügyben ők is és szomszédaik is felhívtak minden általuk ismert hatóságot, de sehol nem tudtak választ adni nekik arra, mi tévők legyenek a szabadon kóborló állatokkal – többek között ezért is fordultak az FMH-hoz. Kilövetni vagy másként elpusztítani nem szeretnék a rókákat, inkább arra számítanak, hogy valaki befogja és biztonságos helyre szállítja őket – fogalmazott a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!