Hírek

2013.09.05. 12:27

Külföldi munkával kecsegtetett a csaló - vádemelési javaslat

Egy veszprémi férfi ellen született vádemelési javaslat csalás miatt, mert hónapokon át ígért külföldi munkát, s hamis repülőjegyet adott az őt megkeresőknek.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott büntetőeljárást többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Sándor 38 éves veszprémi lakos ellen - tájékoztatott csütörtökön a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi 2012. őszétől kezdve az interneten munkaközvetítőként hirdette magát, és azt ígérte az őt megkereső személyeknek, hogy Angliában talál számukra munkát. A jelentkezők a kért összegeket - esetenként több tízezer forintot - befizették a férfi számlájára. A személy ennek fejében azonban valódi repülőjegyek helyett olyat küldött a sértetteknek, melyeket otthonában a saját számítógépén készített.

A jelentkezők természetesen ezzel a jeggyel nem tudtak elutazni, ezért feljelentést tettek.  A rendőrök 2013. január 28-án fogták el a férfit, akit - előállítását követően - gyanúsítottként hallgattak ki és bűnügyi őrizetbe vettek.

A székesfehérvári nyomozók a lefolytatott büntetőeljárás során 32 olyan személyt találtak, akiket P. Sándor hasonló módszerrel károsított meg.

A Vizsgálati Osztály a héten befejezte a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!