Hírek

2013.09.26. 18:20

Kocsira ült megannyi óvodás

Nem panaszkodhatnak a helyi óvodások eseménytelen életre: egyik nap szüreti mulatságban volt részük, a másnap pedig madárlesen vettek részt a nagycsoportosok.

B. Kiss László

Már hosszú évek óta kapcsolatban áll egymással a seregélyesi és a fővárosi Ágoston úti óvoda. A pedagógusok között meglévő szakmai együttműködésen túl a gyerekek időnként ellátogatnak egymáshoz. Tavaszonként a seregélyesiek vizitálnál, a pestiek pedig az itteni intézményben rendezett szüreti mulatság alkalmával látogatnak el a faluba, miként azt Kosaras Istvánné vezető óvónőtől megtudtuk.

A mulatságon népszerű volt a pónifogat. Képünkön a Seregélyes-szőlőhegyi micimaci csoport néhány tagja látható, mellettük a csoport két óvónője, Kincses Lászlóné és Németh Andrea (Fotó: B. Kiss László)

Így volt ez az idén is: az ötven fővárosi és a 150 seregélyesi kisgyerek először a helybéli óvodásokból álló Tehetség műhely néptáncosainak tapsoltak, aztán - a szülőknek, nagyszülőknek köszönhetően - helyben préselt mustot ittak és jóízűen falatoztak a szüreti falatkákból. Ezután következett a délelőtt legnagyobb attrakciója: az óvoda előtt összesen tucatnyi fogat - tíz lovaskocsi és két hintó - várta a kétszáz apróságokat, akiknek több mint egy órás sétakocsikázásban volt részük. A visszatérő gyerekeket hamisítatlan szüreti ebéd - gulyásleves és kalács - várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!