Hírek

2013.09.05. 19:10

Gázszagról érkeztek bejelentések Fehérváron (frissítve)

Egy időben Székesfehérvár több városrészéről jeleztek gázszagot csütörtökön este a katasztrófavédelem Fejér megyei műveletirányítási ügyeletére.

feol.hu

Az első bejelentés a Várkörútról érkezett, ahol egy lakásban éreztek erős gázszagot. Nem sokkal később a Seregélyesi úton, majd a Koppány utcában kérték a katasztrófavédelem segítségét, de érkezett bejelentés a Széchenyi útról és a Köfém-lakótelepről is. A jelzésekkel egy időben a katasztrófavédelem a gázszolgáltatót is megkereste. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a Várkörúton és a Koppány utcában végeztek gázkoncentráció-mérést, amely földgázszivárgást nem mutatott ki.  A Seregélyesi úton a gázszolgáltatóval végzik a méréseket, ez idő alatt egy társasház négy lépcsőházából ideiglenesen 160 lakónak kellett elhagynia az otthonát - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A BM OKF a következőt közölte csütörtökön késő este: az E.ON tájékoztatása szerint a gáz szagosításához használt anyag a szokásosnál nagyobb koncentrációban került a rendszerbe, ezért a lakosság Székesfehérváron több helyszínen is erős gázszagot érzett, az esti órákban sokan el is hagyták lakóépületüket és egy ideig az utcán várakoztak. Az érintett helyeket a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató szakemberei együtt vizsgálják meg. 

A székesfehérvári Seregélyesi út 95. szám alatti négyemeletes panelházból este kilenc előtt 160 főt telepített ki a katasztrófavédelem. A helyi gázszolgáltató (E.ON) szakemberei a helyszínen gázszivárgást mértek, de a levegőben lévő gáz mennyisége a határérték alatt volt. A lakók azóta vissza is térhettek lakásukba.

Az E.ON esti tájékoztatásából kiderül az is, nem zárható ki, hogy Fejér és Veszprém megye egyes településein is jelentkezik a probléma. A katasztrófavédelem azt kéri mindazoktól, akik gázszagot észlelnek, jelezzék a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjánál ezt. Fejér megye érintett részén jelenleg a gázszolgáltató és a katasztrófavédelem szakemberei együtt vizsgálják azokat a helyszíneket, ahonnan erős gázszagról érkezett bejelentés.


Ezek is érdekelhetik