Hírek

2013.08.02. 15:09

Fezen 2. nap - Egy csók, hány forint?

Elérkezett a Fezen pénteki, Európa Kiadóval, Ákossal és hőségriadóval súlyosbított napja. Tudósítóink már a helyszínről jelentkeznek.

Munkatársainktól

Egy Kipus ölelése

Szép dolog az ölelés, számos kapcsolatban jelen van... (hangsúlyos a KAPCSOLAT!) Bizonyára a KIPU basszusgitárosa, Katona Attila számára ez a szó a "meglátlak és kész" kifejezéssel totálisan egyenlő (vagy csak magasról pottyant illendőséggel teli világunkra). Törpe medve termetű emberünk ugyanis olyan hévvel vetette karjaim közé koncert után átizzadt, mackós küllemét, hogy azt hittem ott taccsolok el, pedig még egy szót sem váltottunk. Én pedig hagytam, hiszen ki vagyok én, hogy megbántsam szegény pára lelkivilágát.

Reng a föld a talpunk alatt

Itt minden mozgásban van, a félig leborotvált fejek, a boszorkányosan fekete fűzők, az erősen rázkódó koponyák és még a padok is a basszustól dobálják magukat, a rengeteg őrült rockkerről nem is beszélve. Időről, időre észre veszek egy-egy darabosan mozgó fazont, érdekes figurát. Az egyik srác például a lábát a nyakáig lóbálva táncol, a másik a hajával törli a körülötte állók sörtől csepegő száját. Ha nem egy fesztiválon látnám, azt hinném hivatásból teszi.  (sl)

Korosztályok

Korosztálykülönbség? Ugyan már emberek! Ez itt nem látszik. Fiatal és idős jól megférnek. Ennek egy egyszerű oka van: A zenekarok! Mindegy, hogy első vagy tizedik részvétel. A zene összehozza a tábor népét, összeköt bennünket. Ifjonc vagy agg, egyre megy. A FEZEN-en csak a barátság számít emberek! (dd)

Puhultok?

Nagy a tömeg a Kalinka Nagyszínpad előtt, de ez nem meglepő, hül az idő és a Dragonforce zenekar pengeti... Bocs, inkább szaggatja a húrokat a pódiumon. Nagy a tömeg, de csak egyetlen szőke, göndör fürtű magasodik ki belőle, pedig azt gondolná az ember, a fiúk rögtön a nyakukba kapják a barátnőjüket, az élvezetek csúcsára repítve ezzel a kedvest, de nem. Mi van fiúk? Puhultok? (sl)

Egy csók, hány forint?

Ballagok határozottan előre, irány a Wackor koncertje, hiszen ők megyebeliek. Útközben megállítanak a vidám fiúk, kezükben guminő. Minő dolog ez! Ráadásul közlik, 100 forint egy csók. Na de fiúk, nem vagyok ilyen olcsó János, a százasnál több jár nekem a gumi baba csókjáért...

Englishmen In Fehérvár

Sting egyszer megénekelte: I'm an Englishman in New York. A Dragonforce hasonlóképpen idegen lény Fehérváron. Kellemes metál ritmusukra, zenéjükre összegyűlt a Nagyszínpad előtt a "tábor" apraja nagyja. És tényleg! Apuka karján jóformán kétéves kisgyerek, fülén olyan fülvédővel, amit utoljára a Hungaroringen láttam. A talpig feketébe öltözött egyének nem mások mint - nem, nem biztonságiak, rockerek. Mit mondjak: meleg, metál, madness. Ez volt a lassan az esti világosba bukó délután.  (dd)

Nem is ittam

913. pasi! - ezzel a felkiáltással, ment el mellettem az előbb egy srác. Néztem is rá rendesen... ennyire azért nem lehet részeg valaki, hogy engem pasinak nézzen, (ha látnátok, higgyétek el megértenétek). Látta, hogy furcsán nézek rá, de nem igazán törődött vele. Aztán megvilágosodtam: az említett hímnemű ugyanis egy másik, hozzá hasonló emberszabásúhoz közeledve pacsira emelte a kezét és újra felkiálltott: 914. pacsi... Pedig még nem is ittam.

Sok szerencsét Bercinek!

Berci egyedül jött a FEZEN-re, de mint mondja csak az ideutat töltötte magányosan, ugyanis annyi ismerőssel találkozott már a sátrakat járva, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele. Berci egy DJ, kedvencei közé tartozik az elektronikus zene, de a szíve csücske igazából a klasszikus rock... azaz a Deep Purple.

- Elvarázsol a hetvenes évek stílusa, lehet meríteni belőle - vélte.

De most jön a lényeg: Berci bavallja nekem, hogy nőtlen... Teljesen nőtlen, itt pedig annyi a gyönyörű lány, hogy egyszerűen botorság lett volna tőle, ha nem jön el. Persze nem konkrét célja a vadászat (áhh, dehogy), de azért hátha akad valami a horogra. :)

Kultúrkörkép

A délutáni melegben a hangulatot, a stand up comedys fiúk oldották. A nevetést már a kapuban hallottuk, Rekop Gyuritól hasznos orvosi tanácsokat kaptunk. Lórán Barnabás a panellakók rejtelmes világába kalauzolt el. A Pokolgép új hitet adott nekem is, hogy túléljem a tűző napon. Jé, lehet, hogy tényleg meleg van? Barna szavaival búcsúzom: fogyjon a sör! (dd)

Kis játékok

A FEZEN-en is jelen van a munkavédelem. Na persze nem láthatósági mellényt és bakancsot jöttek árulni, nem, ők hozták a maguk kis játékait. Egyikhez, másikhoz nekem is volt szerencsém. Legutóbb a munkavédelemisek hegymászókáját jártam meg, hozzá tenném először életembe tuszkoltak bele, ilyen hámba, ami ehhez az őrült sporthoz szükséges. A hámba, ami jobbik a esetben a combom kerületét felére csökkenti, rosszabbik esetben pedig a golyóidat nyomja össze... Egyszóval hálát rebegtem az égnek, hogy nem vagyok pasiból. Miközben égi magasságokba szívtam a friss levegőt, már nem igazán gondoltam sem golyókra, sem combokra, sem imákra, ott csak egy valami járt a fejembe, miközben a Pokolgép dübörgött a háttérben... Mi vett rá engem erre az ökörségre?? (sl)

A 11 éves pokol gépe

A Pokolgép, az első magyar metal témájú hanglemez tulajdonosa a délutáni szendergésben lévőket riasztotta pokoli gépével. A banda nyomta a heavy metalt, mégpedig nagyon jól. A hangszereke kezelők mesterien tették a dolgukat, Tóth Attila énekes pedig Kalapács Józsit és Rudán Joet is leéneklte volna a szinpadról. Attila erőteljes volt, alighanem szabadidejében bodyzik, de a hangja még a testi felépítésénél is meggyőzőbb volt. Amikor a magas hangokat eresztette világgá, a sátorban végigszáguldott a sikítás csodája, egy pillanatra a levegő is megállt, jó volt a csapat, na. A sátor szélén a menekülő út előtt néhány méterrel fiatal srác, mint kiderült a 11 éves Zsombor állt, és rázta ritmusra a végtagjait. Elmondta, mert érdekelt, hogy a Pokolgép pólója nem csupán ruhaként feszül rajta, hanem a műfaj iránt érzett szerete, büszkesége jeléül is. (sis)

Zuhanyozni jó - lenne

A 70 fokos melegben három fiatal sétált a büfék előtt, és arról beszélgettek, aligha lenne szerencsés bemenni a sátorba. Igazuk volt... Kiderült: Dávid és Réka Esztergomból, László Nyíregyházáról jött a Fezenre. Elmondták, fa alatt található a sátruk, fél 9 felé felébrednek, akkor még kellemes minden. A buli amúgy "tök jó", minden program remek, csak egy bánatuk van: kevés a zuhanyzó. Igazuk lehet, biztos lehetne több is. Az jutott eszembe: tavalyelőtt, amikor sűrűn zuhogott, az esőben csápolók alighanem szívesen cseréltek volna velük. Amúgy meg zuhanyozni tényleg jó!

Mondanivaló

Az Európa Kiadó kora délután fogadta a sajtó munkatársait a légkondis öltözőben. Szaharai szomjazóként szippantottuk magunkba a hűvös levegőt beszélgetés közben. A kissé rezignált Menyhárt Jenő zeneigazgató a kérdésre: mennyivel volt másabb a mondanivalótok 1981-ben mint most, a következő válaszolta: "Nem üzenetekkel foglalkozunk, számokat írunk az élet szeleteiről. Ezek mindenkinek azt mondják el, amit ők kihallanak belőle". Tisztességes álláspont.

Hőségriadó

A hőségriadóra való tekintettel pénteken és szombaton mindenki a kapuknál 1,5 liter, nem alkoholos folyadékot behozhat - tájékoztattak a fesztivál szervezői. Folyamatosan üzemel majd a párakapu és igyekeznek minél több árnyékot biztosítani fesztiválozóknak, akiket arra is kérnek, hogy figyeljetek egymásra, és ha látják, hogy valaki rosszul van, kísérjék az árnyékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!