Hírek

2013.07.09. 22:00

Móric él, s virul

Székesfehérvár - Jól van Móric, a vak kutyus, akit még januárban gázoltak el Mór környékén, s aki ezért előbb egyik, majd másik szeme világát is elveszítette.

Klecska Ernő

Örökbefogadóik március 1-jén az FMH-ban olvastak róla, s még aznap magukhoz is vették. A kutya a csodával határos módon nem pusztult el, pedig a járművel ütközéstől az egyik szemgolyója azonnal eltűnt. Hatos Zsuzsanna doktornő hiába műtötte meg a másik szemet, azt is el kellett távolítani.

Móric új gazdáival, Török Tamással, Herman Lászlónéval és Herman Lászlóval vígan vannak (Fotó: Klecska Ernő)

Móric, akit az állatkórházban neveztek el így, él és virul. Egy fehérvári, feketehegyi család fogadta be. Sérülései ellenére kinti kutya lett, teljesen otthonosan közlekedik a családi ház kertjében és a hátul lévő műhelyben.
- Vigyázni kell arra, hogy mit hagyunk az úton, de nagyon tanulékony. A másik kutyával is gyorsan megbarátkozott - mondta el Herman Lászlóné, aki családja tagjaival valósággal rajong négylábú társainkért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!