Hírek

2013.06.25. 10:48

Verseny, halőri jelentés és telepítés

Javában tart a nagyüzem a megye horgászvizein. A sárszentmihályi horgásztónál versenyt rendeztek, a Velencei-tavon halasítottak.

Tihanyi Tamás

A halőrök szerint jó a kapás. A Videoton Horgász Egyesület minap megrendezte szokásos évi, Maróthy László elnevezésű emlékversenyét a sárszentmihályi horgásztónál. Takács László egyesületi elnök beszámolt róla: embert próbáló melegben nagyon szép eredményeket produkáltak a lelkes horgászok.

Az ifjúsági kategóriában Magyar András végzett az első helyen Rózsa Barbara előtt. A felnőttek mezőnyében Kovács István 3700 grammal ötödik, Nádi Flórián 4060 grammal negyedik, Németh Kornél 5600 grammal harmadik, Horváth András 6280 grammal második helyezett lett. Az elsőnek járó serleget imponáló fölénnyel Gyuricza Attila vehette át 11 ezer 300 grammal.

 



A Hírlap megkapta Bozai Zsolt jelentését, aki a Magyar Országos Horgász Szövetség Velencei-tavi Kirendeltségének halőri csoportvezetője. Megállapítja, hogy a víz hőfoka az elmúlt hétvégére megközelítette a 29 fokot, s a felmelegedett vízben a békés halak és a ragadozók is jól kaptak. Pontyot a tó minden szakaszán jól lehetett fogni, még egy 10 kiló körüli példány is zsákmányul esett.

A horgász elmondta, éjszaka kapott a hal kukorica csalira. A keszeg és a kárász továbbra is aktívan táplálkozik, a ragadozók közül süllőt és balint fogtak legtöbbet, de kisebb harcsák fogásáról is naponta lehet hallani. Az elmúlt héten 36 mázsa háromnyaras pontyot telepítettek az arra alkalmas szakaszokon. A tervek szerint a nyáron két-három hetenként kerül sor hasonló telepítésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!