Hírek

2013.06.10. 12:54

TP Vision gyárbezárás: megállapodtak a részletekről

Székesfehérvár – Június 10-ikén aláírta a TP Vision és a cégnél lévő üzemi tanács vezetése azt a megállapodást, amely a volt Philips tévégyár bezárásának és az elbocsátásnak az ütemezését és a juttatások mértékét rögzíti – tudta meg az FMH.

Klecska Ernő

Az előző heti egyeztetések után hétfőtől aláírt megállapodás a dolgozók számára kedvező konstrukciót rögzít – tájékoztatott Báles István, a fehérvári cégnél működő Video Szakszervezet és az üzemi tanács vezetője. A három oldalas dokumentum  a Munka Törvénykönyvében (MT) rögzített végkielégítésnél 200, de néhol 300 százalékos mértéket rögzít, de ezen kívül tartalmazza  a szociális csomagokat  a leépítés ütemét és a dolgozói juttatásokat is.

A fizikai állományban lévőknél nem kell ledolgozni a felmondási időt, s a „szellemieknél” is csak  a felét. A cég kifizeti az étkezési hozzájárulást és a magánnyugdíjpénztári tagdíjakat is. Az első dolgozó augusztus közepén, az utolsó december 13-ikán hagyja el a gyárat, s az utolsó gyártási nap november 30. lesz. Távozáskor minden dolgozó – még a béreltek is - egy új LED-televíziót kap, a végkielégítések és egyéb juttatások megállapításánál 2014-ig májusáig veszik figyelembe a munkaviszonyt – ismertette a részleteket a szakszervezeti vezető.

Amint azt az FMH megírta: a tévégyártást pár éve a Philipstől megvásároló TP Vision május 28-ikán tájékoztatta dolgozóit, hogy a vállalat a gyártási tevékenységét a TPV Technology lengyelországi, gorzow-i gyárába koncentrálja. Az információink szerint 370 saját és közel 150 kölcsönzött munkaerőt érintő döntés következtében a vállalat 2013 végéig leállítja székesfehérvári gyártási tevékenységét, a növekedés és a nyereséges működés érdekében  megváltoztatja a vállalat gyártási struktúráját is.

Az FMH cikke az előzményekről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!