Hírek

2013.06.26. 08:20

Mi lesz veled, Kishantos?

Miért lépett ki Ángyán József a Fidesz-KDNP frakcióból? Mi lesz a sorsa a Fejér megyei Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak? - erről is szó lesz csütörtökön Budapesten.

V. Varga József

A földtörvény elfogadásának körülményeiről, a kialakult helyzetről és a további lehetőségekről tart sajtótájékoztatót Ángyán József országgyűlési képviselő, a mezőfalvi székhelyű Élőlánc Magyarországért, a budapesti székhelyű Váralja Szövetség és a Fejér megyei Kishantosi Vidékfejlesztési Központ csütörtökön 13 órakor Budapesten, a Paulay Teremben.

A sajtótájékoztatón szó lesz Ángyán József kilépéséről a Fidesz-KDNP frakcióból, illetve a képviselő ellen indított méltatlan politikai hadjáratról, valamint beszámolnak a szervezők a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ökológiai mintagazdaságának megmentéséért tett lépésekről.

 


Ács Sándorné: Meg akarjuk menteni az ökológiai mintagazdaságot! (Fotó: Élőlánc)


Amint Ács Sándorné, az Élőlánc elnökségi tagja, a vidékfejlesztési központ ügyvezetője lapunknak kifejtette: már több mint 13 ezer ember követeli az állami földek bérleti jogára kiírt pályázatok azonnali visszavonását, a közérdeket sértő, a közvéleményt megbotránkoztató pályázati eredmények megsemmisítését, és az ezek alapján megkötött szerződések felbontását.

Mindannyian síkra szállnak - a családi gazdaságokkal érdemi együttműködésben - a Nemzeti Vidékstratégia célkitűzéseinek maradéktalanul megfelelő új pályázati rendszer kidolgozásáért.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!