Hírek

2013.06.09. 14:50

Földünkért, hazánkért tüntetnek

Budapest, Mezőfalva - A földtörvény záró szavazásra bocsátott tervezetében a Magyar Állam helyett már csak az Állam szerepel. Törölték a Magyar szót. Hétfőn ismét tüntetés lesz a Parlamentnél.

V. Varga József

Eldőlt pénteken, hogy a kormány nem hajlandó a földtörvény zárószavazását elnapolni, ezért a Földünkért, hazánkért! tüntetők sem halaszt(hat)ják el a hétfői földvédő nagygyűlést - mondta el lapunknak vasárnap Ács Sándorné, a mezőfalvi székhelyű Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja. Mindenki tartsa szem előtt: a víz elfolyik, de a földek nem jönnek vissza... - tette hozzá.

Protestálnak, tüntetnek. A földet vegyék ki a tőke szabad áramlásának rendelkezése alól! (Fotó-illusztráció: V. Varga József)

Ott lesznek a gazdák, a civilek hétfőn 17 órától a Parlamenttel szemben, az Alkotmány utcánál, és mindenkit hívnak, várnak a tüntetésre, aki síkra száll a tervezett földtörvény rejtett rendelkezései ellen. Elveszik a biztonságunkat, elveszik a jövőnket, elveszik a hazánkat! - állítják.

Megtudtuk: szükség esetén rendelkezésre állnak a Parlament árvíz elleni védelmében, ezért arra kérnek mindenkit, hogy a munkára alkalmas öltözetben menjen a demonstrációra.

A magyar föld védelmében most kell határozott intézkedéseket hozni. El kell végre dönteni, hogy kié legyen a föld? Néhány kiemelt kedvezményezetté, vagy a vidéki családoké? A döntés elodázhatatlan, és választ fog adni sok régóta nyitott kérdésre. Isten óvja Magyarországot! - hangsúlyozta végezetül Ácsné Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!