Hírek

2013.06.27. 06:29

A Fejér Önkéntes Mentőszervezet is helytállt az árvízi védekezésben

Személyesen köszönte meg a dunai árvízi védekezés során tanúsított helytállását a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjainak dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője június 26-án, szerdán Székesfehérváron.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Fejér Önkéntes Mentőszervezet március 1-jén alakult meg, majd április végén egy harminchat órás gyakorlaton szerezték meg a nemzeti minősítést. Egy hónap elteltével a Dunán levonuló rendkívüli árhullám miatt éles helyzetben is bizonyítaniuk kellett. A napokon, heteken át tartó árvízi védekezésnél kiemelkedően helytálltak, és nem lett volna ilyen eredményes, sikeres a védekezés, ha nincs az önkéntesek széles körű összefogása, és elszántsága – fogalmazott dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok.

Fotó: Katasztrófavédelem 

 

 



Az országos polgári védelmi főfelügyelő személyesen köszönte meg a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjainak, vagyis a csókakői, a vértesboglári, a fehérvárcsurgói, az iszkaszentgyörgyi, a lajoskomáromi, a mezőfalvi és a baracsi önkéntes tűzoltó egyesületnek, a Magyar Vöröskeresztnek és a székesfehérvári polgárőrségnek a munkáját. dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok székesfehérvári látogatásán ezután kötetlen beszélgetés keretében hallgatta meg az önkéntesek tapasztalatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!