Hírek

2013.05.03. 14:08

Letették a sárkeresztúri óvoda alapkövét

Sárkeresztúr - Régi álma valósul meg a településnek, bővül az óvoda épülete, szebb és jobb körülmények között nevelhetik a gyerekeket az óvónők, dajkák. Helyben maradnak a fiatalok.

Miskei Anita

Szűkösen, de azért elfértek az ovisok a település két épületében, azonban az egyre növekvő gyermeklétszám miatt nagy álma volt a helyieknek az intézmény bővítése, korszerűsítése. Jelenleg 115 férőhelyen 130-nál is több gyermeket fogadnak nap mint nap, igaz, a május eleji ballagásnak köszönhetően egy rövid időre kevesebben  vannak.

Csutiné Turi Ibolya és Weisengruber Imre bíznak a sikeres kivitelezésben (Fotó: Lovász Lilla)

- 2010-ben társult intézményként Kálozzal közösen nyújtottunk be pályázatot az óvoda épületének bővítésére, sokáig csak reménykedtünk, majd végül támogatást nyertünk - mondta Csutiné Turi Ibolya, Sárkeresztúr polgármestere, aki Weisengruber Imre kálozi polgármesternek megígérte az alapkő letétel alkalmával, hogy minden terhet levesznek Káloz önkormányzatáról. Megjegyezte, a káloziak meghallgatták kéréseiket, a jó együttműködés jellemzi kapcsolatukat, így a beruházás sikeressége biztos alapokon nyugszik. Az intézménybővítésre pedig hatalmas szükség volt, hiszen 130-nál is többen szorongtak a 115 férőhelyes oviban.

Sáriné Szabó Gizella, az óvoda most nyugdíjba vonuló vezetője elárulta, nagy álma valósult meg a beruházással, s ha szükséges, szakmai segítségért továbbra is fordulhatnak hozzá kollégái. A búcsúzó vezető kiemelte, végre méltó körülmények között nevelhetik a felcseperedő gyerekeket, a jövő nemzedékét. Egy évre megbízott vezetőként egyébként Rudniczai Rudolfné Edit veszi át a feladatokat, aki már most, a költözés pillanataiban helyt állt. Hiszen - áulta el a polgármester - az óvodásoknak átmenetileg át kell költözniük az intézmény másik épületébe. Azonban bíznak abban, hogy ősszel már megnyithatja kapuit az új óvodaépület, ahol 160-170 gyermeknek biztosítanak helyet.

- Nem titkolt célunk, hogy helyben tartsuk a fiatalokat. Az intézmény bővítésének hatására többen éppen ezen a szakterületen képezték magukat, hiszen a létszámbővítéssel együtt a dolgozók száma is nőhet, az egy csoporttal, két óvónővel és egy dajkával nőhet a létszám az oviban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!