Hírek

2013.05.21. 14:17

Kiírták a közbeszerzést a fehérvári vasúti csomópont átépítésére

Jövő tavasszal kezdődhet a tervek szerint a fehérvári vasúti csomópont átépítése, felújítása, a közbeszerzési kiírás most jelent meg a több milliárdos munkára.

Házi Péter

Megjelent a  székesfehérvári vasútállomás pályainfrastruktúrájának átépítésére, felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírás - tájékoztatta lapunkat Loppert Dániel,  a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője. Mint megtudtuk, a többmilliárdos nagyságrendű felújítás során tízezer négyzetméternyi zajvédőfalat is kiépítenek az állomás mentén, megújulnak a biztosítóberendezések és a felsővezeték-hálózat is, a váltók rezgéselnyelő, zajcsökkentő alátámasztást kapnak.

A székesfehérvári vasútállomás látványterve

Fontos és látványos változás lesz a sínek esetében is: az elavult  vágányhálózatot egyszerűsítik, ami lehetővé teszi a vonatok gyorsabb közlekedését. Jelenleg hét peron van, amelyek az utasforgalmat bonyolítják, ezek számát kilencre bővítik és végre ismét fedett peronok lesznek, amelyek szélességét is megnövelik a komfort és az akadálymentesítés érdekében. A jelenleg használt aluljárók helyett újakat építenek,  kormányablakot nyitnak és 135 P+R parkolót is kialakítanak a postaépület mellett. (Az itteni raktárépületet elbontják, valamint a vágányokat is felszedik, így lesz hely a parkolónak.) Ami az ütemtervet illeti, Loppert Dániel elmondta, a közbeszerzés eredménye nyáron várható, ezt követi a szerződéskötés és így a tervek szerint a jövő év elején indulhat az átépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!