Hírek

2013.05.31. 15:49

Formabontó Csázió - negyedik hely a Ladikon a cisztercis fiúktól

Negyedik helyezést ért a felsősöknek rendezett országos médiavetélkedőn a fehérvári Ciszterci gimnázium Fejér megyét képviselő csapata. Az öt fiú tarka rövidgatyában, egy gumicsónakba préselődve kezdte bemutatkozó műsorát.

B. Kiss László

Már a felsősöknek kiírt Ladik, azaz Lapot a diákoknak verseny megyei fordulójában is formabontó bemutatkozó műsorral rukkolt elő a fehérvári Ciszterci gimnázium csapata. A Csázió-t alkotó öt 8. a-s fiú fekete humorral átszőtt, maffiózós videóklippel készült. S továbbjutottak...

A  srácok egy pillanatra sem váltak meg a vidis sáltól. A Zsolnay negyedbe is magukkal vitték (jobb szélen Berzéné Bezdán Erika tanárnő). Alul balról Milán, Máté, Péter, Richárd,  Gábor (Fotó:  a szerző)

Az  Ladik országos döntőjét az idén Pécsen rendezte meg az ország három nagy napilap-kiadó vállalkozása, az Axel Springer, az Inform Média és  a Pannnon Lapok Társasága.  A két napos megmérettetésre 15 megyéből érkezett egy-egy csapat, a megyei forduló győztesei. A megérkezést követően a délutánt a Zsolnay kulturális negyed megannyi csodájának fölfedezésével töltötték a  résztvevők; a bemutatkozó műsorokra a szállodában elköltött vacsora után került sort.    Nos, a cisztercis fiúk itt hozták a formájukat. A jelenet arról szólt, hogy a csapat a Ladik döntőről hallva egy gumicsónakon elindul Pécsre, ám útközben találkoznak egy aranyhallal, ami teljesíti öt kivánságukat. Sellei Milán, Ferenczy Máté, Orsik Péter, Kiss Richárd és Pető Gábor magát adta, valósággal ontották a poénokat. Az aranyhal szerepét felkészítőtanáruk, Berzéné Bezdán Erika alakította.

A négy órás, nyolc feladatot magában foglaló vetélkedőre  másnap, azaz kedd délelőtt került sor. A zsűrit  Kovács Zsolt, a Hajdú-Bihari  Napló főszerkesztő-helyettese,  Leszkó Tamás, a Népújság kft. terjesztési vezetője és   a PLT marketinges munkatársa,  Aradi Virág alkotta. A feladatok igen változatosak voltak: egyaránt próbára tették a memóriát, a kreativitást, és megoldásukhoz az írott sajtóval kapcsolatos ismeretekre is szükség volt.

A fehérvári fiúktól a két nap alatt végig elmaradhatatlan volt a vidis sál. Ezek után már cseppet sem csodálkoztam, amikor  a sportoldal megszerkesztése és megírása elnevezésű feladatnál   a vágyálmot realitásként feltüntetve  vezető anyagként arról tudósítottak, hogy a Vidi 5:1-re lépte le nagy riválisát,  a győrieket...

A tanárnő által felkészített  tavalyelőtti csapat  a Ladik megyei döntőjén 3. helyet ért el, tavaly pedig az ő tanítványai szerezték meg a második és a harmadik helyet is. S bár hiába várták a mostani srácok az első három közé magukat az országoson,  az általuk elért     negyedik hely   is  minden eddiginél nagyobb dicsőség a fehérvári Ciszterci  Szent István Gimnázium számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!