Hírek

2013.05.23. 18:23

Csillagtúrázó fosztogató

Gárdony - Két napja kapta meg az ügyészség azt a nyomozati anyagot, ami egy betöréssorozat felderítéséről szól.

Zsigó Ferenc

Már röviden beszámoltunk arról a nyaralófosztogatóról, akinek ügyében  eredményesen zárult a nyomozás a gárdonyi rendőrségen. Tegnap Gárdonyban a városi kapitányság bűnügyi osztályvezetőjétől, Szabó Zoltán alezredestől a részletekről érdeklődtünk.

Velencén, a számozott utcákban a családi házak mellett nagyon sok nyaraló is van, erről a területről 2011. decemberétől egyre több bejelentés érkezett - tájékoztatott Szabó Zoltán a nyomozás kezdetéről. Két zászlós, Dendők Klaudia Diána vizsgáló és Lits Róbert nyomozó kapta meg az ügyet. Először  több tettest feltételeztek, később derült ki, hogy egy elkövető van. Agárdra, testvére nyaralójába költözött be a 46 éves ózdi férfi, onnan "csillagtúrázott".

Szabó Zoltán dicsérte kollégái munkáját. Több mint egy évig nyomoztak (Fotó: Zsigó Ferenc)

Legtöbbször udvari, fürdőszobai csapokat, zuhanyszerelvényeket szerelt le, majd elvitte egy fémátvevőhöz, az így szerzett pénzből élt a férfi, aki ugyan még nem büntetett előéletű, de a fővárosban is folyik ellene eljárás - mondta el a bűnügyi osztályvezető. Szabó Zoltán hozzátette, hogy úgynevezett rejtett  figyelés eredményeként bukott le a férfi. Kollégái tavaly októberben kiszúrták, hogy többször is megfordul - és mindig hátizsákkal - az ominózus velencei utcákban. Ellenőrzésekor nem tudott elszámolni a nála lévő szerelvényekkel, végül beismerte, hogy lopta azokat.

- Többféle kihallgatási technikát alkalmaztunk, aminek eredményeként egyre több esetet vallott be, a helyszíni kihallgatások során meg is mutatta, mit hogyan csinált, s később olyan esetekre is fény derült, amikről addig nem tudtunk - avatott be a nyomozás részleteibe Szabó Zoltán. A gyanúsított által megnevezett házak, nyaralók tulajdonosait felkeresték a rendőrök, kiderült, hogy valóban betörtek hozzájuk, de nem jelentették. Felszereltettek új csapokat a fürdőszobába és ezzel letudták a dolgot.

N. István 37 rendbeli lopás, betöréses lopás alapos gyanújával előzetes letartóztatásban várja az eljárás végét: az ügyészségi vádemelést, majd a bírósági eljárást. Akár három évet is kaphat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!