Hírek

2013.04.29. 14:58

Tovább fejlesztik a kerékpárutakat a megyében

Majk - A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács április 26-án Oroszlányban ülésezett, majd a tanács tagjai látogatást tettek a majki kamalduli remeteségben.

Tihanyi Tamás

- Elfogadtuk a tavalyi évről szóló beszámolót és az idei munkatervet -  mondta az elvégzett feladatokról  kérdésünkre Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlés képviselő, tanácstag.  - A megbeszélés  fontos része volt   Mór és a környékén lévő települések,  Csákberény,  Csókakő és Pusztavám felvétele a tanácsba.  Ezáltal ezek a települések is bekapcsolódhatnak a  Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács munkájába.

Törő Gábor egy vértesi nevezetesség, a majki kolostor táblája mellett

Ennek jelentősége az, hogy a borvidék így összeköttetésbe kerülhet az épülő  kerékpárutak révén  a Velencei-tóval, így  fejlődési pályára lehet állítani a turizmust. Kerékpárral fél-, vagy egy óra alatt el lehet majd jutni a móri borvidékre a tó mellől, és persze onnan is a tóhoz. Kölcsönös érdek, hogy a turisták könnyen elérhessék a nevezetességeket és   kikapcsolódhassanak. Együtt fejlődhet a móri borvidék, a Velencei-tó környéke, fejlődhet a vadász-, lovas- és a falusi turizmus.

- A  megyei fejlesztési koncepcióban szerepel  a megye kerékpárútjainak bővítése - folytatta a politikus. -  Székesfehérvár már össze van kötve a Velencei-tóval, s  a  tervekben szerepel  Polgárdin keresztül a  Balaton elérése is. A  Balatont már  körbe  lehet kerékpározni, és ha meg tudjuk oldani a megyeszékhellyel való összekötést,  az út tovább vezethet a Velencei-tóhoz,  a Vérteshez, a móri borvidékhez.

Ez választási ciklusokon átnyúló feladat, de első lépésként,  még ebben a ciklusban megkezdik a Mór és Csókakő közötti kerékpárút építését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!