Hírek

2013.04.16. 14:24

Nyílt napot tartottak a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon

Közel kétszáz gyerek fogadására készült elő hétfőn a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

feol.hu

A laktanyában kedden délelőttre várták a környező településekről az óvodás és az általános iskolás csoportokat. A tegnapi előkészületek után azonban még az éjszaka Cecére, istállótűzhöz riasztották az összes sárbogárdi tűzoltóegységet. A reggel hét órai váltást követően a keddi szolgálati csoport délig még a kigyulladt istálló oltásán dolgozott, ezért a tűzoltóság parancsnoka és parancsnok-helyettese mellett a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tartalék gépjárműfecskendője, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor fogadta a gyerekeket.

 

Fotók: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az óvodás és iskolás csoportokat a laktanya udvarán és a szomszédos Ifjúsági Parkban várták a programok. Részletesen megismerhették a tűzoltók speciális felszereléseit, beülhettek a tűzoltóautóba és pár percre a sisak felpróbálásával gondolatban ők is tűzoltóvá válhattak. Hasonlóan mindazokhoz, akik bátrabbak voltak és bemerészkedtek abba a sátorba, amelyet az egészségre ártalmatlan mesterséges füsttel árasztottak el a szervezők.

Nagyon népszerű volt a kötélhúzás, a vízsugárral történő célba lövés, valamint a légzőkészülék és a mentőálarc felpróbálása is. Néha kisebb töprengéssel, de sikeresen megoldották a gyerekek az iparbiztonsági kockajátékot is, ahol a veszélyes anyagok ártalmaira utaló veszélyszimbólumokat kellett kirakniuk. A gyerekek arcán visszatükröződő mosoly pedig elárulta, hogy a programokban gazdag tavaszi délelőtt után mindannyian új élményekkel és ismeretekkel tértek haza - számolt be a rendezvényről Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!