Hírek

2013.03.01. 20:16

Hála a gyógyítás csodájáért - Díjat kapott az Év orvosa, ápolója

Székesfehérvár - Emberséggel az egészségért címmel indított sorozatunk az év orvosának és ápolójának megválasztásával lezárult. Tizenkét hónap alatt a 12-12 legjobbat mutattunk be. Pénteken a Szent György kórházban adtuk át a díjakat.

Hajnal Csilla

- Örömteli megszólalni egy ilyen eseményen, mert értékeinket díjazzuk, hiszen mindenki érték, aki itthon teszi a dolgát  - fogalmazott a Szent György kórház főigazgatója, utalva arra a folyamatra, amely szerint 2006 óta folyamatosan emelkedő tendenciát mutat a külföldön munkát vállaló orvosok, ápolók aránya. Csernavölgyi István kiemelte: nagy család vagyunk, ezért is adott helyet a kórház szívesen a Fejér Megyei Hírlap kezdeményezését lezáró ünnepségnek. Az akció egybecseng azzal a gondolattal, amit az intézmény  magáénak vall: vissza kell hozni az elkötelezett gyógyítás csodáját - mondta.

Mindenki sajnos nem tudott eljönni az átadásra, de azért így is  népesre sikeredett a családi fotó a díjazottakról.  Álló sor balról: Kerkuska László, Szabóné László Magdolna, Molnár Emese, Láng Judit, Nyulász Csaba, Závotka Csongor, Kőszeginé Havas Erika, Pintér Gáborné, Deák György, Lengyelffy Zsuzsanna, Tihanyi Zoltán. Az ülő sorban balról: Fritz Mária, Pálffyné Simon Éva, Farkasné Láng Annamária, Bakró Ildikó, Várkonyi Mária, Fazekasné Bosnyák Erika, Hegedűs Marianna, Virág Hajnalka (Fotó: Lovász Lilla)

Személyes élményét elevenítette fel köszöntőjében egy doktorról a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője. Tonk Emil ott volt a születésénél, s a szó szoros értelmében az életét köszönheti neki - mondta Elekes András, aki arról is szólt: szerencsésnek tartja magát, mert eddigi életében csupa elhivatott, jó orvossal és ápolóval találkozott. A szerkesztőség rendszeresen kap leveleket a betegektől, akik szeretnének köszönetet mondani az őket gyógyító orvosoknak, ápolóknak.  Ez adta az ötletet, hogy -  hasonlóan a  korábbi, a közösséget szolgáló akcióinkhoz - most az egészségügyre fókuszáljunk. A magunk módján ezzel teremtettünk lehetőséget arra, hogy a betegek megköszönjék a gyógyítóknak a figyelmet, a türelmet, a törődést. Ez hangsúlyozottan nem szakmai díj - de talán több annál: a hónapról hónapra megválasztottak a hála díját kapták a betegektől - emelte ki  a főszerkesztő, aki elmondta: a PLT összes lapjában százezernél is több szavazat érkezett a jelöltekre. Csak itt a megyében tízezernél is többen voksoltak.

 

Lengyelffy  Zsuzsanna és Nyulász Csaba lett az Év orvosa illetve ápolója az olvasók szavazatai alapján (Fotó: Lovász Lilla)

- Köszönöm önöknek, hogy részesei voltak ennek a történetnek. Azt mondhatom, ha másra nem, két dologra mindenképpen jó volt ez az akció. Egyrészt jelzi önöknek, hogy a társadalmi elismertség más, mint amit a politika szintjén tapasztalhatnak, másrészt  jelzi azt, hogy azok, akikért dolgoznak, pontosan tudják, hogy mit kaptak önöktől -  fogalmazott végül a Hírlap főszerkesztője.

 

Az ünnepség végén a díjazottak a hónapok sorrendjében vették át a nevükre kiállított elismerő oklevelet. A 12-12 legjobb közül pedig  olvasóink szavazatai alapján  a 2012. év ápolója  Nyulász Csaba lett, aki a székesfehérvári mentőállomás  mentőápolójaként dolgozik nagy elhivatottsággal.  Az Év orvosa  címet a beérkezett voksok alapján a polgárdiak házi gyermekorvosa,  Lengyelffy  Zsuzsanna kapta. A doktornő nem számított a győzelemre, de annál jobban örült neki, ám nem felejtette el hangsúlyozni: a cím, az elismerés nem csupán őt illeti, hiszen egy nagyszerű csapattal dolgozik együtt.  A két legjobbnak választott a címet bizonyító oklevél mellé egy kellemes velnesz hétvégére jogosító utalványt is elnyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!