Hírek

2013.03.25. 20:03

Előkészítik a melegedő helyeket, egyeztetnek a buszjáratokról

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság ülésén a hóhelyzettel kapcsolatos intézkedéseket hoztak hétfőn este.

feol-duol

A rendkívüli időjárási helyzet hatékony kezelésének érdekében hétfőn kora este összeült a Fejér Megyei Védelmi Bizottság, amely elrendelte a sárbogárdi, az enyingi, a dunaújvárosi járási helyi védelmi bizottságok összehívását. Ezen helyi védelmi bizottságok előkészítik az illetékességi területükön lévő melegedő helyeket, valamint intézkednek az érintett települések úthálózatának folyamatos ellenőrzéséről és hómentesítéséről.  A melegedő helyek megnyitására a későbbiekben szükség esetén, az időjárás alakulásának függvényében kerül sor.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Közút NZrt. Fejér Megyei Igazgatóságával együttműködve korlátozza a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek közúti közlekedését (kamionstop), lehetőség szerint várakozóhelyre terelik őket március 25-én, hétfőn 22 órától egészen március 26, kedd 5.00 óráig.

Az Alba Volán Zrt. a kedd reggeli járatok indítása előtt egyeztet a Magyar Közút NZrt. Fejér Megyei Igazgatóságával az utak járhatóságáról, és az információk mérlegelését követően kerül sor a menetrend esetleges módosítására, járatok szüneteltetésére, amelyről a http:/fejer.katasztrofavedelem.hu oldalon is tájékozódhatnak.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve felvette a kapcsolatot az ütemezetten kezelésre tervezett dialízises betegek szükség szerinti átcsoportosításával kapcsolatban a betegszállítókkal és a dialízis központ vezetőjével.

Az Országos Mentőszolgálat Fejér Megyei Mentőszervezete egyeztet a Magyar Közút NZrt. Fejér Megyei Igazgatóságával az utak járhatóságáról, szükség szerint a mentők felvezetéséről a megyei védelmi bizottság gondoskodik.

A katasztrófavédelem ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy kedden reggel mielőtt útnak indulnak, feltétlen érdeklődjenek a tervezett útvonal járhatóságáról, az utak állapotáról. Hajnalban az esetleges jegesedés a folyamatos síkosságmentesítés ellenére is balesetveszélyt jelent. Kedden továbbra is téli útviszonyokra kell készülni Fejér megyében, ezért fokozott elővigyázatosságot kérnek mindazoktól, akik az utazást nem tudják elhalasztani. A közutak járhatósága megyénként eltérő lehet.

Kísérjék figyelemmel a hatóságok felhívásait a helyi, regionális rádiókban, a katasztrófavédelem megyei honlapján a http:/fejer.katasztrofavedelem.hu oldalon, valamint a megyei rendőrség oldalán a www.police.hu/fejer weblapon is - zárul a katasztrófavédelem közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!