Hírek

2013.03.13. 18:17

Az MSZP a pályázatokról: az veszített, aki szabályos volt

Székesfehérvár - A jelenlegi pályázati gyakorlatot bírálták szerdán az MSZP megyei sajtótájékoztatóján. Ott volt Világosi Gábor is, aki a Kuncze-féle Szabadelvű Polgári Egyesületet képviselte.

Tribolt Lajos

Ma a vállalkozások a kormány hangzatos szavai ellenére nehezen jutnak pénzhez. A bankok  nagy kamatra adnak, az uniós pénzek pedig a kormányzathoz közel álló cégeknél landolnak - mondta  sajtótájékoztatóján Horváth András, az MSZP megyei elnöke.

A tájékoztatón ott volt Világosi Gábor, a Szabadelvű Polgári Egyesület elnökségi tagja. Ő elmesélte, hogy a Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében kiírtak tavaly egy pályázatot. Erre 5 milliárd forint lett volna, kettő a vállalkozások, három az önkormányzatok, civil szervezetek számára. A cél az egészséges életmód elősegítése. Az önkormányzati rész pályázatát tavaly július 23-án lehetett beadni, de  személyesen és futár útján nem.

Idén január 31-én bejelentették, hogy csak 58 pályázat érkezett időben, ők mintegy 500 millió forintot kaptak. Közel kétezer pályázó maradt hoppon, ők postára adták a pályázatot, de  csak másnap érkeztek be. A pályázat előbb volt, ott az 5 milliárdnál nagyobb összeget fizettek ki.  Aggasztó, hogy azok nem tartják be a szabályokat, akik hozzák - mondta Világosi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!