Hírek

2013.02.15. 12:12

Menesztették L. Simon Lászlót

Lovasberény - Két új államtitkárt és személycseréket jelentett be pénteken tárcájánál Balog Zoltán, a kihelyezett minisztériumi vezetői ülés a szünetében. L. Simon Lászlót menesztették, Hoffman Rózsától elvették a felsőoktatást. Ez utóbbi területre Klinghammer Istvánt nevezték ki.

Klecska Ernő

A kultúra területén L. Simon Lászlót Halász János, a tárca korábbi politikai államtitkára váltja. Ennek oka az, hogy a miniszter és államtitkára között komoly véleménykülönbségek voltak – mondta Balog Zoltán. A miniszter azt is bejelentette: arra kéri a Fidesz és a KDNP frakcióvezetőjét, és a kormányfőt is, hogy L. Simon László legyen ismét a parlament kulturális bizottságának elnöke.

 

L. Simon László Fejér megyéből került be a Parlamentbe - ismét a kulturális bizottság elnöke lehet

A roma ügyek eddig a miniszternél voltak, most önálló államtitkár végzi majd ezt a feladatot – közölte a miniszter, aki erre a szerepre Kovács Zoltánt, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős volt államtitkárát nevezték ki. A felsőoktatásért felelős államtitkár Klinghammer István, az ELTE egykori rektora lesz. Hoffman Rózsa, akitől így most elkerül a felsőoktatás ügye, a köznevelés ügyéért lesz felelős a tárcánál. Hozzá tartozik a jövőben a Nemzeti alaptanterv és a pedagógus-életpályamodell elindítása is. A minisztérium parlamenti államtitkára az e posztról távozó Halász János helyett Doncsev András, a tárca eddigi sajtófőnöke, Orbán Viktor korábbi sajtótitkára és beszédírója lesz – derült ki.

 


Az új államtitkár, Klinghammer István bemutatkozójában úgy fogalmazott: a tudásipar jól felkészült hallgatókat kíván, ehhez pedig szükség van a felsőoktatás reformjára. E munka során ő elsőként nyugalmat szeretne e területen - tette hozzá. 

L. Simon László, aki megyei képviselőként került a Parlamentbe, az eseményekről fontosnak tartotta kiemelni: a döntésről ő is csak tegnap Lovasberényben szerzett tudomást, s annak hátterében nem szakmai viták álltak. A részletekről se a miniszter, se a leköszönő államtitkár nem árult el részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!