Hírek

2012.12.06. 22:03

Téli feladatok a katasztrófavédőknél

Székesfehérvár – A téli felkészülési és védekezési feladatokról tartott koordinációs értekezletet a napokban Magosi Lajos alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

feol-duol

Az egyeztetésen részt vettek a társ-, közigazgatási és karitatív szervezetek, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek vezetői. A téli időjárásból fakadó rendkívüli helyzetek kezelése több tárcát és szervezetet érint, ezeket a kormány döntése értelmében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Bakondi György tűzoltó altábornagy kormánymegbízottként koordinálja. Területi szinten ezt a feladatot a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság végzi.

Az egyeztetésen Magosi Lajos hangsúlyozta: az összehangolt feladatellátással biztosított a téli rendkívüli időjárás során a gyors és hatékony segítség. Az úgynevezett figyelőcsoportok megalakításával a katasztrófavédelem a közreműködő szervezetekkel kiemelt figyelmet fordít a szociális feladatok ellátására is. „Nem megengedhető, hogy a hátrányosabb anyagi körülmények között élők, a krónikus betegek, az egyedülálló idős emberek magukra maradjanak a hideg hónapokban.” – hangzott el az értekezleten. Fontos, hogy a lakosság tudja: baj esetén biztosított az összehangolt, gyors segítség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!