Hírek

2012.11.18. 18:54

Azt a teremburájukat! Ünnepelt az egyesület (videóval)

Székesfehérvár - A Terembura egyesület egyszerűen nem adja alább. Plakátjaik egyediek, programjaik nevei vicces-továbbgondolósak, rendezvényeik mozgalmasak. Ők maguk pedig hatévesek.

Kocsis Noémi

"Féltucatodik" születésnapjára várta kis vendégeit a Terembura Kulturális Egyesület szombaton egyik szokásos helyszínükre, az Új Magyar Képtárba. Mikor ott jártunk, a hétvégi késői ébredéssel küzdő gyerekek éppen zsírkrétaképekkel foglalkoztak. Repültek a zsírkrétadarabok, zúgott a hajszárító és forrósodott a vasaló, meg a légkör. Aki akár csak egyszer is betoppan hozzájuk egy kreatív foglalkozásra, nyugodtan szokjon hozzá, hogy legközelebb sem egyszerű papírláncocskákat fog hajtogatni. Ezen alkalmaknak sajátossága ugyanis, hogy a meglévő, sokak által ismert kézműves technikákon túllépve mindig valami újjal is megörvendeztessen. Így tehát szombaton volt bábkészítés, szituációs játékozás, sütizés.


A teljes nevén kulturális és múzeumkommunikációs egyesület 2006. november 6-án alakult meg Székesfehérváron, tagjai közt van többek között művelődésszervező, művészettörténész, könyvtári- és múzeumi szakember, néprajzos, kultúrantropológus, szociológus és még sorolhatnánk. Szombaton egy kicsit nekik is szólhatott az ünneplés, bár ismerve őket, csak örültek befelé, csendesen. Nemrég nyitották a Terembura Kisházat a Rác utcában, tervük, jövőbeni programjuk sok van - ahogy őket kedvelő, kereső gyerek is.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!