Hírek

2012.11.05. 18:58

A színház újjáépítésének 50. évfordulójára emlékeznek

Székesfehérvár - Ötven éves a felújított, újjáépített Vörösmarty Színház. Kiállítással, pódiumbeszélgetéssel emlékeznek.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Fehérváron 1872. augusztus 8-án rakták le  az  önálló kőszínház alapkövét.  A patinás épület  1944 karácsonyán leégett, romjai  másfél évtizedig mementóként   meredeztek a belváros szívében.  Tizenöt év elteltével, 1959-1962 között   a színházat teljesen  újjáépítették,  és  mindenképp meg kell említeni azt a példaértékű lakossági összefogást, amely az építkezést kísérte.    
Várják a teátrumba az egykori téglajegyeseket  a november 7-ei, szerdai megemlékezésre.  Délután 16 órakor kiállítás nyílik, amelyen  az újjáépítés tárgyi emlékeit, relikviáit  láthatja a közönség.  Majd 16.30 órakor pódiumbeszélgetés kezdődik. Szikora János, a színház igazgatója Törőcsik Marival és Bitskey Tiborral az 1962-es nyitóelőadás, a Csongor és Tünde főszereplőivel  eleveníti fel az egykori történéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!