Hírek

2012.10.03. 15:13

Százféle program, sztárfellépők a móri bornapokon

Mór - A kiváló borok, és a rengeteg színes program mellett megújult, megszépült belvárossal várja a település a hétvégi bornapokra érkező látogatókat. Erről sajtótájékozatón számoltak be.

B. Kiss László

Az ország egyik legpatinásabb fesztiválja, a Móri Bornapok, amelyet 1934-ben rendeztek meg először. Az idén október 4. és 7. között tartják a bornapokat, amelyek során közel száz, különféle  kulturális, szórakoztató, sport és gasztronómia   program várja a látogatókat. Kilencedszer szerveznek  a bornapokkal párhuzamosan  nemzetközi fúvószenei fesztivált, amelyen a helyi együttesen kívül  négy kül- és négy belföldi zenekar lép föl - mondta el a szerdán, a megyeházán tartott  sajtótájékoztatón Beke Ildikó, a Lamberg-kastély Kulturális Központ igazgatója.
- Az idei Móri  Bornapok sikeres megrendezéséhez hozzájárul az a hat millió forint is, melyet pályázaton nyert az önkormányzat  - tájékoztatta a sajtó munkatársait   Törő Gábor országgyűlési  és egyben önkormányzati képviselő. A bornapok ünnepélyes megnyitóját megelőzően,   pénteken délután adják át az uniós pályázati forrás segítségével felújított Luzsénszky-kastélyt és Kapucinus teret, s ekkor tartják a névadóját  a Szent Istvánról elnevezett  parknak, ahol játszótér és dísztó is épült a projekt keretében.
- A Móri bornapok idején ingyenes autóbuszok indulnak a kisvárosból a megyeszékhelyre - tűnt ki Fenyves Péter polgármester szavaiból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!