Hírek

2012.09.28. 18:06

Szereltek és teszteltek a vizesek

Székesfehérvár – Pénteken, az Országos Víziközmű Verseny második napján eldőlt, hogy az abszolút győztes a győri székhelyű Pannonvíz Zrt. csapata lett, az elérhető 300 pontból 231-gyel.

Zsigó Ferenc

A tavalyi győztes, a Fejérvíz Zrt. szakemberei által összeállított elméleti és gyakorlati feladatokkal nehezen birkóztak meg a résztvevő 28 csapat tagjai. A gyakorlati, szerelési versenyen csütörtökön 163 pontot szerzett a 200-ból a Pannonvíz csapata, a tesztek kitöltésénél pénteken a Zalavíz Zrt. csapata 80 pontot szerzett a 100-ból, így lettek ők elsők az elméleti fordulóban - tájékoztatott Zsebők Lajos, a Fejérvíz Zrt. kommunikációs vezetője.

 A rangos szakmai verseny tegnap a gyakorlati feladvány megoldásával kezdődött a Fejérvíz Sárkeresztúri úti telephelyén. Ennek keretében mind a huszonnyolc - egymástól izolált helyszínen ugyanazt az „odaszerelt” problémát kellet megoldani.

- Ez a szakma nem ismeri az ünnepnapokat, ha gond van, menni kell... - fogalmazott Tőke László, a Magyar Víziközmű Szövetség elnökségi tagja, köszöntve a szakma legjobbjait a verseny megnyitóján. A házigazdák nevében Kiss István, a Fejérvíz Zrt. vezérigazgatója a szakmai tapasztalatcsere lehetőségére hívta fel a figyelmet - mint később megtudtuk, kísérőrendezvényként szakmai fórumot is szerveztek.

A 28 azonosan előkészített munkahelyen a Fejérvíz szakemberei értékelték tegnap az elvégzett munkát.

- Sok csapdahelyzetet, rejtett hibát építettünk be, nem volt könnyű a feladat - tudtuk meg Kiss Jánostól, a fehérvári vízellátási üzem helyettes vezetőjétől. A kétórás szintidőn belül elvégzendő munka keretében egy képzeletbeli lakópark meghibásodott indukciós vízmérőjét kellett kicserélni, be kellett építeni egy mellékvízmérőt, ellenőrizni kellett egy tűzcsapot. Mindezt úgy, hogy a mintegy ezer érintett lakó részére a vízszolgáltatást a lehető legkisebb mértékben kelljen korlátozni.

- Sokan rutinból dolgoznak, de itt kreatívnak kell lenni - mondta Kiss János.
S a legjobbak nyilván azok is voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!