Hírek

2012.09.28. 20:38

Sukoró, ahol megtervezték a győzelmet

Sukoró – Ökumenikus megemlékezés és ima helyszíne volt pénteken a templom, amely része a magyar történelemnek.

Tihanyi Tamás

– A mai nap jelen és múlt találkozása, ünnep és emlékezés, hazánk és a honvédség történelmének, katonai hagyományainak megtestesülése. Köszönöm, hogy eljöttek ide, a sukorói templomba, amelynek külső homlokzatán, a kapu fölött tábla fogadja az erre járót: „Ebben a templomban folyt le az a haditanács, amely Kossuth Lajos honvédseregének első győzelmes csatáját előkészítette”. A tábla felirata nem csak erre az eseményre, hanem egy olyan korszakra is. emlékezteti a ma élőket, amely a magyar történelem kiemelkedő időszaka volt – mondta Domján László vezérőrnagy.
Az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka arra emlékeztetett: – Több, mint másfél évszázad elteltével ismét igény és törekvés a haza védelmének össztársadalmi szintre emelése, nemzeti ügyként való kezelése. E cél érdekében részt veszünk az ifjúság hazafias nevelésében és oktatásában, keressük és kutatjuk a társadalmi csoportokkal, szervezetekkel való együttműködés lehetőségeit, méltó módon őrizzük és ápoljuk örökölt és teremtett értékeinket, hagyományainkat. A haza iránt érzett szeretet, tisztelet és tenni akarás ezért ma is a társadalom létének és fennmaradásának alapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!