Hírek

2012.09.19. 09:52

Rendészeti Nap Csákváron

Harmadik alkalommal került megrendezésre Csákváron a Rendészeti Nap. A rendezvény célja, hogy együtt és egy helyen vonultassa fel és mutassa meg a lakosság számára azok az embereket, akik önkéntesen és hivatástudatból segítséget nyújtanak számukra a veszélyben és a bajban.

Szmolkáné Bene Ibolya

Az időjárás kegyeiben fogadta a szervezőket és résztvevőket egyaránt, kellemes napsütéses őszi délutánon került lebonyolításra az esemény. Az érdeklődő látogatók megismerkedhettek a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Veszélyhelyzet Felderítő Csoportjának munkájával, de itt voltak Székesfehérvárról a tűzoltók és a csákvári mentőszolgálat munkatársai is. Az önkéntes tűzoltókat a helyi, a vértesacsai, valamint a biatorbágyi kollégák képviselték. A rendőrség is nagy erőket „vetett be”, mert itt üdvözölhettük a FMRFK Bűnmegelőzési Osztályának, a bicskei RK munkatársait, valamint a budaörsi RK kutyás egységének kollégái, és az Autópálya Rendőrség motoros rendőre is. Katonáné dr. Venguszt Beatrix polgármester és Setét Vilmos a Rendészeti Kerekasztal vezetője köszönhette a rendezvényt jelenlétével megtisztelő dr. Varga Péter r. ezredest a FMRFK új főkapitányát, dr. Balázs Sándor r. alezredest a Bicskei RK vezetőjét és Pápai Imrét az OMSZ fejér megyei vezető mentőtisztjét. A szervezők a csákvári gyerekek közlekedésbiztonságának növelése érdekében kerékpáros ügyességi versenyt rendeztek. Az esemény másik nagyon fontos küldetése a Csákvár Jövőjéért Közalapítvánnyal együtt a településen egy térfigyelő kamerarendszer kiépítéséhez szükséges önerő összegyűjtése is volt. A kellemes napsütés, a szervezők lelkesedése és az érdekes programok jellemezték a délutánt a csákvári Pihenőperkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!