Hírek

2012.09.27. 14:42

Esterházy Péter estjével nyílt meg a kocsmaszínházi sorozat

Székesfehérvár – 73 szerda – Czinki Ferenc író, szervező szerint ennyi telt el az utolsó kocsmaszínházi est óta. Ám most itt az új helyszín, új programokkal, a korábban megszokott és megszeretett hangulatban.

Bokros Judit

Az egykori, körülbelül egy éve megszűnt KafkaBeat látogatói – és persze az új érdeklődők, akik szeretik a rendhagyó körülmények közötti színjátszást, előadóesteket – most új helyszínen, a Parabában élvezhetik a KafkaBeat-féle kocsmaszínházi esteket. Az első alkalommal Esterházy Péter író volt a vendég, akinek személye tisztességes számú érdeklődőt vonzott mindjárt a kezdő, szerdai, ráadásul ingyenes estre. A Parabában nagyobb a tér, a színpad, mint az előző helyen, s ez igen előnyös. Esterházy egy olvasólámpával megvilágított asztalnál olvasott föl írásaiból: „Van egy nő. Szeret.” – kezdte, majd: „Van egy nő. Gyűlöl.” S e kettő változatait hallhattunk sajátos stílusában, majd más történeteket is, a szünetekben pedig Arany Gold Zoltán gramofonon játszott le lemezeket.
Az újrakezdés tehát ígéretes volt, s a folytatás is annak tűnik, hiszen a hasonlóan nagy nevek – Háy János, Garaczi László - mellett helyi, illetve meghívott környékbeli fellépők, színházi műhelyek is színesítik a kocsmaszínház műsorát. A sorozat lebonyolításában a József Attila Körrel és a Szépírók Társaságával működnek együtt a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!