Hírek

2012.09.18. 10:57

Emlékfutás a hajdani földvár körül

Enying - A református egyházközség és a Tinódi református iskola 21. alkalommal rendezte meg a városban az Enyingi Török Bálint-napokat.

V. Varga József

Káliz Sajtos József költő, író Tinódi Lantos Sebestyénről készült, Énekmondónk nyomdokán című új tanulmánykötetét pénteken mutatták be az intézmény dísztermében. A szerzővel Bakonyi Kovács István irodalomtörténész beszélgetett.

A templomkertben, szombaton reggel a Török Bálint-emlékoszlopnál a művészeti iskola rézfúvósainak térzenéjével kezdődött a program, majd a hajdani földvár körüli emlékfutáson több iskola diákjai próbáztak. A 220 éves református templom története című kiállítást Iván Géza lelkész nyitotta meg a templom galériájában. A református iskola udvarán különböző játékok és vetélkedők, kézműves- és ügyességi sátrak várták a gyerekeket - az összegyűjtött Tinódi-tallérokat ajándékokra lehetett beváltani. A templomban kora délután Szente Melinda és Petik Ákos adott énekkoncertet.

A hét végi rendezvénysorozat vasárnap úrvacsorás istentisztelettel fejeződött be. A Török Bálint-napok programjain részt vett az erdélyi testvérváros, Bánffyhunyad református gyülekezetének küldöttsége, a vizitálókat Pődör Gyula polgármester is fogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!