Hírek

2012.08.29. 16:25

Gyorsítják a kifizetéseket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál

Székesfehérvár - Az idei aszályos év miatt is felpörgeti a kifizetéseket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - jelentette be szerdán, a megyei vezetőkkel folytatott megbeszélést követően Palkovics Péter, a szervezet elnöke.

Fejér Megyei Hírlap

- Az agrár-ágazatot még az ág is húzza: 2008-tól válság van, 2010-ben országos belvíz, idén pedig az aszály sújtotta a mezőgazdaságot. E helyzetben az MVH úgy tud segíteni, hogy megpróbáljuk felgyorsítani a kifizetéseket  - mondta el lapunknak Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke. - Mivel a kifizetés nem mindig az ügynökségen múlik, hanem a társhatóságokon, ezért leültünk  a megye vezetőivel, képviselőjével és a megyei kormányhivatal vezetésével - mondta el a szakember, s kiemelte: most nyílnak meg új jogcímek a Leader, a mikrovállalkozások fejlesztése és  a turizmus területén.
A segítség  konkrét formája az lesz, hogy a megyei MVH kirendeltség összegyűjti azokat az ügyeket, amelyek valamely hatósági engedélyre, ellenőrzésre vagy adatra várnak, felveszik a kapcsolatot az illetékes hatósággal - gyakorlatilag átvállalják az ügyfelek helyett e munka egy részét.

-  Az agrárvállalkozók jól járnak, hiszen gyorsabban jutnak a pénzükhöz és ez a lényeg - emelte ki  Dorkota Lajos kormánymegbízott. A kormányhivatal megyei szinten a szakhatóságainak és munkatársainak együttműködését ajánlja fel. E támogatást minden egyes kérelem  esetében megadják, s az is gyorsítja majd az ügymenetet, hogy az MVH csomagokkal keresi meg a hivatalt, s nem kell minden egyes ügyet külön kezelni - tette hozzá.

Vargha Tamás, a megyei önkormányzat elnöke azt hangsúlyozta, hogy e testület feladatai nagymértékben megváltoznak, s az új teendők között a megyei fejlesztési koncepció kialakítása az egyik legfontosabb.  Mivel az magában foglalja a vidékfejlesztést is,  abban állapodtak meg, hogy a megye megkapja az összes szükséges adatot és információt az agrár-hatóságoktól és az átalakuló kamarától.
Zászlós Tibor, a megyei agrárkamara új vezetője  abban kérte az együttműködést a megbeszélésen, hogy a kötelező regisztrációt minél hamarabb és szélesebb körűen lehessen elvégezni - tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!