Hírek

2012.07.11. 18:45

Új helyen az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Székesfehérvár - Szerdától új helyen tartja fogadóóráit az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referense. A hatóság akár hatmillió forintos büntetést kiszabhat, ha diszkriminációt tapasztal.

B. Kiss László

2005 óta működik az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amely a diszkriminációt, a hátrányos megkülönböztetést hivatott szankcionálni. A hatóság vidéki referenseinek hálózata 2009 szeptemberében állt föl.  A jelenlegi Fejér megyei referens tavaly március óta látja el ezt a posztot. Szatmári Éva budapesti ügyvéd, aki sikeres pályázat és egy vizsga letétele után lett megyei referens. Egy hónapban négy alkalommal - szerda délutánonként - tart fogadóórát; jellemzően háromszor Fehérváron, egyszer pedig vidéken. Korábban az Esélyek Házában székelt, onnan költözött át a Székesfehérvári Regionális Álláskereső Egyesület irodájába, a Tolnai utca 10. alá. Az Egyelő Bánásmód Hatóság akár hatmillió forint bírságot is kiszabhat, ha bebizonyosodik, hogy valakit például  szexuális irányultsága, bőrszíne, vallása, egészségi állapota vagy  kisgyereke miatt ért hátrányos megkülönböztetés - mondta el Szatmári Éva, aki szerdán tartotta első fogadónapját a Tolnai utcában. Habár mind közül Fejér megyében a   legnagyobb az ügyfélforgalom, a hatósághoz fordulók többsége csupán jogsegélyt, jogi tanácsot kér. A referenset szerdán felkereső hat ügyfél között sem volt olyan, aki jogsértésre panaszkodott  volna - mondta el lapunknak az ügyvédnő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!