Hírek

2012.07.14. 05:38

Szinkronúszók sikeres év után

Székesfehérvár - Nehéz éven vannak túl az Orka Szinkronúszó SE versenyzői és szakvezetői. A nyári pihenés néhány hete után augusztusban már neki is gyürkőznek a következő versenyszezonnak.

Zsigó Ferenc

Az elmúlt hétvégén véget ért a szinkronúszók versenyévada. Az évad utolsó versenye a Budapesten megrendezett II. Hungarian Open nemzetközi verseny volt, ahol a 13 év alattiak és a 13-15 évesek korosztályában képviseltette magát a fehérvári  egyesület. A verseny rangját jelzi, hogy több, mint 10 ország 26 egyesülete - köztük nemzeti válogatottak - vett részt. A szomszédos országokon kívül a svéd és amerikai junior válogatott is rajthoz állt. Utóbbi válogatottat az 1996-os atlantai olimpia győztese vezette.



Magyarországról több egyesület is nevezett, és rajthoz állt a  junior korú, ám ennek ellenére olimpiai kvalifikációt szerzett Czékus Eszter-Kiss Szofi páros is. (Természetesen a junior és felnőtt korosztályban is nyertek.)
Az orkás lányok szép eredménnyel zárták a nemzetközi versenyt: a legfiatalabbak közül a 4. helyet szerezték meg csapat versenyszámban. A csapat tagjai: Kolarovszki Petra, Babits Emma,  Kovács Kata, Lehota Lili, Matók Sára, Szabó Anna, Szabó Regina, Vitéz Anna, Virág Anna.
A 13-15 évesek között a Szabó Regina, Nagy Zsófia, Dancsó Dóra, Varga Járó Sára, Tamás Lili, Litvik Krisztina, Varga Éva, Németh Enikő összeállítású csapat a 2. helyezést szerezte meg. Trungel Viktória tanítványai az eredményes versenyévad után a több korosztály  versenyzőivel együtt megérdemelt nyári szünetüket kezdik meg a napokban.

Molnár Andrea vezetőedző az egész éves munka alapján Földesi Fruzsinát, Kolarovszky Petrát és Szabó Reginát a korosztályos csapatokban elért eredményeik, a felnőttek közül László Rékát tartja kiemelésre érdemesnek.
A szinkronúszók augusztusban kezdik meg a felkészülést a következő versenyszezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!