Hírek

2012.07.13. 04:24

Hol nyaralnak politikusaink?

Fejér megye - Kemény tempót diktált a parlamenti munka egész évben az országgyűlési képviselők számára, de rövidesen lesz idejük pihenésre. Megkérdeztük: ki, hová tervezi a nyaralást?

Fejér Megyei Hírlap

Orbán Viktor miniszterelnök is Fejér megyei képviselőként jutott a Parlamentbe. Ő különösen „védett személy”, így pihenésének helyszínéről általában csak utólag számol be a szóvivő. A sajtóban már megjelent, hogy a kormányfő állítólag kéthetes nyaralást tervez, mert saját bevallása szerint is pihennie kell. Tavaly Orbán Viktor Horvátországban töltött néhány napot családjával, 2010-ben Bulgáriában járt. A horvát tengerparton egyébként gyakran nyaralt. Tehát semmi luxus... Mint ahogyan a megye többi képviselője sem tervezi, hogy újgazdag módjára tölti szabadságát. 

- A szabadnapjaimat a családommal, a balatoni nyaralónkban töltöm. Kicsit dolgozunk a házon, kimeszeljük és lefestjük, utána jöhet a fürdőzés és a napozás. Mást nem is terveztünk a nyárra - mondja Törő Gábor móri képviselő. De nem ő az egyetlen, aki a magyar tengert választja idén, hogy eltöltsön pár nyugodt napot. Horváth Andrásnak is hasonló tervei vannak, csak annyi különbséggel, hogy ő a Velencei- tó partját is útba ejti a nyári napok során. Brájer Éva képviselő asszony is azt vallja, ha el is megy valahová, legfeljebb a Balatont látogatja meg: - Jönnek hozzám a gyerekeim és régi ismerősök is. Lesz majd nagy jövés-menés, de semmi konkrét tervünk nincsen. Egyébiránt szeretnék elmenni pár kulturális eseményre és sokat olvasni a nyáron.

Varga Gábor is hasonlóan nyilatkozik, azonban egészen más okból: - Tizenhárom hete vagyok egy ikerpár boldog és felettébb büszke apukája, így a nyaralás gondolata mostanában kevésbé foglalkoztat, bár ezt kicsit sem bánom. Ha lehetőségünk lesz rá, legfeljebb egy-egy délután megmerülünk a Balaton vizében, de semmi több. 

- Véget ér a Parlament nyári, rendkívüli ülésszaka. Pénteken reggel elutazom egy hétre Horvátországba nyaralni. Utána a nyár többi részét Magyarországon töltöm, hosszabb, egybefüggő szabadságot nem tervezek. Nyáron is dolgozom, folyamatosan ellátom a kormánymegbízotti feladataimat. Egy-egy hét végén megyek majd a Mátrába. Mint ismeretes, a parlamenti képviselőket illeti meg hosszabb szabadság, a kormánymegbízottak összesen 20 nap szabadsággal rendelkeznek - tudtuk meg Dorkota Lajostól.

Vannak olyanok is, akik egyáltalán nem mennek üdülni, mint például Rozgonyi Ernő, aki sajnos sokat betegeskedett az utóbbi időben. Öszefoglalónk nem teljes körű, de már ebből is látszik, hogy inkább hazai nyaralást terveznek a politikusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!