Hírek

2012.07.25. 19:34

Esély: a pozsonyi futballistákat megcáfolhatja a Videoton az EL selejtezőjében

Székesfehérvár - Elszántan készül az Európa Liga selejtezőjében, a Slovan Bratislava elleni visszavágóra a Videoton. Az 1-1-es állásról folytatódó párharc 2. felvonása csütörtökön, 20.30-kor kezdődik.

Bobory Balázs

Szeretnénk szomorú, csalódott szlovák futballistákat látni csütörtök este a Sóstói Stadion gyepén. Ha így lesz, az azt jelenti, hogy a Videoton kiveri az EL selejetezőjének második fordulójában a Slovan Bratislavát és továbblép.

- Azon vagyunk, hogy megnyerjük a holnapi meccset, és boldogan térjünk haza  - mondta  Marko Milinkovic, a Slovan csapatkapitánya szerdán a Vidi stadionjában, mikor felvázolta saját elképzeléseit.

A vendégek egyáltalán nincsenek kétségbe esve attól, hogy hazai környezetben csak döntetleneztek a piros-kékekkel, sőt, gólt is kaptak. Talán a lélektani hadviselés mondatja velük, hogy idegenben  könnyebb dolguk lehet.

Paulo Sousa, a Videoton mestere visszafogottan, reálisan beszélt a visszavágóról:

- Nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, és  minimum 180 percig tart ez a párharc. A  Pozsonyban nyújtotthoz  hasonló teljesítménnyel kiharcolhatjuk a továbbjutást, és a Debrecenhez hasonlóan mi is sikerrel vehetejük ezt az akadályt. Erőt adhat a Loki  továbblépése. A Slovan több játékosa úgy fogalmazott, hogy tovább kell jutniuk egy magyar csapattal szemben, mi ezt szeretnénk megcáfolni. A szlovákok tévednek, hogy könnyebb meccs vár rájuk, mint Pozsonyban. Agresszív játékra számítok tőlük,  itt Sóstón sem lesz egyszerű a feladat, de nekünk nem lehet más célunk, hogy a szurkolóink segítségével túllépjünk a Slovanon.

Kollégája, Vladimír Weiss nem sopánkodott, hogy nincs előnyben a csapata:

 - Úgy érzem, ötven  százalék esélyünk van a Videoton ellen. A keretben nincs változás, ugyanazok a játékosok alkotják a keretet, mint az első összecsapáson - jelentette ki a 2010-es vb-t a szlovák válogatottal megjáró edző.

Weiss tehát nagy meglepetéssel nem készülhet, a Vidi azért minden bizonnyal sok variációra felkészült. Persze olyan sokat látott játékosoknak, mint Marco Caneirának, a fehérváriak 25-szörös portugál válogatott védőjének sok újat már nem lehet mutatni a jelenkori futballból. A Vidi védelmének legrutinosabb tagja lapunknak nyilatkozott a Slovan elleni párharcról:

- Azt kell, hogy mondjam, a Slovan a párharc esélyese továbbra is, mindössze annyi változott, hogy az első mérkőzés után van egy picike előnyünk - kezdte Caneira.  - Egy nemzetközi kupameccs azonban 180 percig tart, aminek még csak a felén vagyunk túl. Annyi előnyünk persze van, hogy hazai pályán játszunk holnap este a fantasztikus fehérvári szurkolótábor előtt. Nem kétséges, hogy rendkívül jó játékosai vannak a Slovannak. A recept az, hogy nagyon koncentráltan, fegyelmezetten kell játszanunk az első perctől az utolsóig. Ha mindenki teszi a dolgát, akkor jó eredményt érhetünk el a visszavágón is. Hogy megosztom-e a tapasztalataimat a társakkal? Egy mérkőzés mindig arról is szól, hogy kommunikálunk egymással. Odafigyelünk egymásra, ha valakinek éppen segítenünk kell bármilyen módon, akkor azt természeteses, hogy megtesszük. Ez persze mindenhol így van, de a miénk különösen összetartó csapat.

Nos,  ez az összetartó csapat  csütörtökön este léphet egyet felfelé a létrán és az álmai felé, ha a remélhetőleg balhémentes összecsapáson búcsúztatja a tavaly az Európa Liga csoportköréig menetelő pozsonyiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!