Hírek

2012.06.10. 11:06

Kőkorszak az iskolában: Frédit, Bénit is választottak

Aba - A kőkorszakot idézték fel az abai gyerekek az Aba Sámuel Napok keretében. A háromnapos program számos meglepetést, izgalmas jelmezeket, vicces verseket tartogatott a diákoknak és a pedagógusoknak is. Legelőször megválasztották a Kőkorszaki családot.

Miskei Anita

Kovakövi Enikő, a bájos alsó tagozatos diák könnyedén lett a legkisebb, legtörékenyebb tagja a kőkorszaki családnak. Jelmezét gondos szülői kezek készítették, Kovakövi Enikő pedig izgatottan várta barátját, Benőt is. Miután a fiúcska bemutatkozott, izgalmas vetélkedés kezdődött Frédi, Béni, Vilma és Irma megválasztásáért is. A felsős fiúkból hárman is arra vállalkoztak, hogy elnyerik Frédi szerepét. Lehengerlő mosollyal és dumával gyúrták a közönséget. Persze a pedagógusok nem hagyták magukat, feladatokkal mérettették meg az elszánt Frédi-jelölteket, s szigorúan pontozták is teljesítményüket. A versenyt követően sem lanyhult a jó hangulat, a gyerekek már a felvonulásra készültek. Jó hangulatban, szellemes jelmezekben idézték fel a kőkorszaki viseletet. Szülői kezek munkája, pajkos ötletek köszöntek vissza a jelmezekről. A kőkorszaki szakik bőrrel, párduc mintával, műanyag csontocskákkal egészítették ki viseletüket. S olykor felkiáltottak: „jabadabadúúú”

Az általános iskola előtti téren álló zenepavilon is kőkorszakivá vált, egy valódi barlang hangulatát idézete fel. A gyerekek mindent megtettek azért, hogy néhány izgalmas pillanat erejéig visszacsöppenhessenek a múltba. Ebben segítettek tanárok is

Bejárták a diákok az őskor helyszíneit, majd megpihentek a kőkorszaki moziban.

Később megrendezték az Aba Sámuel Kupát is, ahol a felsősök az őskori életképeket idézték fel, az alsó tagozatos diákok pedig ügyességi vetélkedőn mérettették meg magukat. A feladatok során a tanulók azt is bizonyíthatták, ki tud többet az őskorról, így a történelem órán megszerzett tudásukat hasznosíthatták a gyerekek.

Végül kőkorszaki vásárt rendeztek és kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyerekek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!