Hírek

2012.05.11. 17:10

Élesben is repülhetnek

Székesfehérvár - Közel száz diák nevezett az Albatrosz Repülő Egyesület Ki tud többet Székesfehérvár repüléstörténetéről? című versenyére, amelyet pénteken tartottak.

Lovász Lilla

Kilencvenhat éves repüléstörténeti múltra tekint vissza Székesfehérvár, és szeretnénk, ha ezt minél többen megismernék a fiatalok közül - mondta ma Szilády Dezső, a szervező Albatrosz egyesület elnöke, miközben a huszonhét csapat lázasan belekezdett a feladatlapok kitöltésébe az István Király Általános Iskola tornatermében.   A versenyzők háromféle feladatcsoportban mérték össze erejüket: írásban válaszoltak cseppet sem könnyű kérdésekre,  vitorlázórepülő szimulátoron igyekeztek minél szebb iskolaköröket repülni, majd egy-egy repülőgépmodellt állítottak össze. Az összesítés után az általános iskolások között a győztes a Hajas Sándor, Genda Károly és Rózsás Péter alkotta telekis csapat lett, a középiskolások első helyezettjének járó díjat a tópartis  Mocsonaki József, Potyondi Dorina és Szakáll Barbara kapta. A versenyen kívül indult, ám mindenkinél több pontot szerző és ezért a különdíjat kiérdemelt csapat a vetélkedőnek helyet adó iskoláé volt: Acélvári Ruben, Vörös Ádám és Palanek Zoltán. A győztesek mindannyian sétarepülést nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!