Hírek

2012.04.06. 16:03

Elhunyt Zoltai Magdolna idegenvezető

Életének 72. évében elhunyt Zoltai Magdolna idegenvezető. Fiatal korától kezdve rendkívüli módon érdekelte az utazás, új vidékek megismerése. A neves szakember hobbija és munkája összeforrt, élete végéig aktív idegenvezetőként tevékenykedett, számos külföldi úton kalauzolta a turistacsoportokat és kiemelkedő szerepet játszott Székesfehérvár értékeinek megismertetésében.

feol.hu

Zoltai Magdolna 1940-ben született Bodajkon. Középiskolai tanulmányait Budapesten végezte, majd a '70-es években tanult idegenforgalmi ismereteket. Székesfehérváron helyezkedett el és fokozatosan szerzett jelentős érdemeket a turisztikai szakma területén. Csaknem négy évtizeden át kalauzolta a magyar és külföldi turistacsoportokat a megyeszékhelyen, tagja volt a Fejér Megyei Idegenforgalmi Hivatalnak, később a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának és építő szerepet játszott a helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment létrehozásában is. 1981-ben, a Néprajzi Múzeumban rendezett első Utazás Kiállításon ő képviselte Fejér megyét. 1994 decemberében ment nyugdíjba, de ezután is szívesen vállalt önkéntes feladatokat és készségesen rendelkezésre állt, ha ezzel a város érdekeit szolgálhatta. Szakmai tudását, tapasztalatait csak erősítette kedves, előzékeny, udvarias természete. Székesfehérvár önkormányzata és a város hálával és köszönettel adózik több évtizedes munkájának. Zoltai Magdolna búcsúztatásáról a család a későbbiekben gondoskodik - közölte a város önkormányzata honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!