Hírek

2011.09.19. 07:45

Az ország legjobb létesítményi tűzoltói versenyeztek

Dunaújváros - Az ország legjobb létesítményi tűzoltóságai mérték össze erejüket, ügyességüket szombaton a dunaújvárosi Duna-parton. A paksi Atomix mögött helyi ezüstérem született.

Szigeti Sándor

Az emberek talán nem is gondolnák, milyen felelősség nehezedik a létesítményi tűzoltók vállára. Gyakran több száz milliárd forint értékű vagyonra vigyáznak. Olyan komoly cégek delegálták csapataikat, mint a BorsodChem, a MOL, a Paksi Atomerőmű, vagy az újra feljövőben lévő győri Rába Gépgyár. És természetesen itt voltak a helyiek: a dunaújvárosi papírgyár tűzbiztonságáért felelős Véd-Sz. Kft, és a Dunaferr Zrt. tűzoltósága.
A paksiak nem hazudtolták meg hírnevüket: végül elhódították az első helyet. Gyorsak voltak az akadálypályán, kiválóan  szereltek, és az úgynevezett füstsátorban is jól navigálták magukat. Az ezüstérmet azonban már egy dunaújvárosi csapat, a papírgyári tűzoltók szerezték meg. A szervezők kitettek magukért: nehéz, egyben színvonalas pályát állították össze. A létesítményi tűzoltóságoknak ez volt a 15.  Flórián Kupája.

Az Alcoa- Köfém nem hivatásosai a versenyt 4 első és egy második helyezéssel zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!