Hírek

2011.04.22. 10:58

Rétvári: olyanok vádaskodnak, akik nem is ismerik a dokumentumot

Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint a hétfőn elfogadott alaptörvény lehetőségét ad a parlamenti demokrácia olyan formájának megteremtésére, amelyre a modern Magyarország felépíthető.

MTI

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára pénteken Budapesten gróf Tisza István miniszterelnök születésének 150. évfordulója alkalmából rendezett emlékprogramon és alapkőletételen kiemelte: ahogy Tisza Istvánról az ellenfelei alakítottak hamis képet, úgy akarják besározni az új alaptörvényt is, és ezért fogalmaznak meg hamis vádakat vele kapcsolatban.     
Rétvári Bence úgy fogalmazott: "Olyanok vádolják az alkotmányt, akik nem ismerik, akik nem is olvasták azt. Pedig az alaptörvény európai szintű jogvédelmet biztosít, új lehetőséget nyit meg a jogok érvényesítésében, kellő felhatalmazással lett megalkotva és a lehető legszélesebb körben lettek bevonva a választók az alaptörvény elfogadásába".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!