Hírek

2010.01.21. 08:50

Látványos megoldásokat is kínálnak az esküvői kiállítások

Székesfehérvár - Lassan nem lesz igaz a mondat, hogy a január nem az esküvői szezon része. A nagy tematikus kiállítások ugyanis ekkor vannak: elmerülhetünk az esküvőzésben.

Kocsis Noémi

Akár órákig is elnavigálhattam volna magam a www.albaeskuvo.hu oldalon, annyi hasznos információt sorakoztat fel rajta szerkesztője, Csabai Réka, aki Kanizsay Ákossal, a róla elnevezett jegyiroda gazdájával együtt már hatodik alkalommal szervezi az Esküvő-kiállítást. A kétnapos, az idén  a január 23-24-ei hétvégére eső nagyszabású rendezvényre a kiállítóhelyek teljesen beteltek - mondta el elöljáróban Réka. Visszatérve a honlaphoz: nem marad szemernyi kétség sem, hogy igen komoly üzletággal állunk szemben, amelyben szinte nem is lehet a házasulandónak olyan igénye, amelyet ne lehetne kielégíteni. Az eseménynek egyébként ismét otthont adó Novotel szálló étteremvezetője mesélte el nemrégiben, bizony vannak őket is meglepő kérések, de a rugalmasság sok mindenben segítette őket. Például, amikor a párocska egy 150 fős lagzihoz szeretett volna külön táncparkettet építtetni a szálloda halljában, úgyhogy az esemény előtt azzal foglalatoskodtak a családtagok, hogy darabokból állítsák össze a kívánt alkalmatosságot. De ezekre később igencsak szívesen emlékszik vissza vendég és szervező egyaránt.
A szerelem, a házasodási kedv nem vesz tudomást a krízisről. A párok legtöbbje nem hivatkozik pénzügyi helyzetre, legfeljebb próbál kevésbé költséges, de igencsak látványos megoldásokban gondolkodni. Az új és még újabb ötletek, az igazán kreatív, szokatlan helyszín megtalálása, az újszerű, de mégsem százezrekbe kerülő ruha megtalálása, vagy megalkotása, a nap programjának megtervezése és még egy sor hasonló apróság teszi ezt az ágazatot olyan különösen vonzóvá, hogy nem lehet csodálkozni: az esküvő-kiállítások mindig sokakat vonzanak. Még azokat is, akik már túl vannak egy (két-három...) ilyen eseményen, de szívesen nosztalgiáznak  s  azokat, akiknek még soha nem kérte meg a kezét senki. A statisztikusok szerint kevés házasság köttetik, de az esküvő-kiállítás évről évre bizonyítja, hogy az esküvő gondolata igencsak létezik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!