Hírek

2009.04.21. 02:27

Makettek a háborúban

Sárbogárd - A városi makettezőklub tagjainak különleges munkáiból nyílt kiállítás tegnap este a József Attila Művelődési Központban.

Ármás János

Nem bonyolult történet, bennünket ez érdekel - összegzi a legfontosabb tudnivalókat Hegedűs Zoltán, a csoport vezetője, hangsúlyozva, ők nem modellezők, hanem makettezők. A kiállításon bemutatott több mint tíz négyzetméteres terepasztalon a második világháborút idézik: a Sárrét 1944-es nagy csatájának egyik jelenetét. Számukra ez is ugyanolyan természetes, mint maga a makettezés, a társaság egyik felét a korabeli német, a másikat a szovjet haditechnika érdekli. Így már természetesnek is tűnt, hogy mindenki hozzáadja a saját kis darabjait, s ebből majd összeáll a csatajelenet.

Közös makettezés  a művelődési házban

A munkaórák iránti kérdére sokatmondó válasz érkezik: háromszázhatvanöt napot dolgozott a sok-sok miniatűrrel a klubvezető mellett Guszejnov Márton, Horváth Tamás, Kövér Zoltán és Pásztor Zsolt. Anyagi támogatást nem kapnak, saját zsebre dolgoznak. Már tervezik az újabb bravúrt, de a téma egyelőre még titok. A látványos kiállítás a hét végéig látogatható a bogárdi művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!