Hírek

2009.03.31. 02:27

A szakedző véleménye

Székesfehérvár - Több hazai és külföldi klubcsapatnál, továbbá a magyar válogatottnál is dolgozott a labdarúgó mesteredző <em>Mezey György</em> , az FC Fehérvár sportigazgatója.

Matók János

- Két oldalról kell megközelíteni a dolgot. Az egyik: az, aki a pályára lép - legyen az gyep, jég vagy parketta -, mindig magában hordozza a rizikót. Én például játszottam egy olyan mérkőzésen, ahol a villám a csapattársamat a pályán ütötte agyon. De edzőként is sok tragikus eseményt éltem át, mert ennek a lehetőségét magunkban hordozzuk, hiszen nem gépek, hanem emberek vagyunk. A másik dolog: tapasztalatom szerint még most sem teljes körű az élsportolók egészségügyi kontrolljának a gyakorlata, s ezt bizonyítja a sok tragikus eset, esemény. Miközben egy edzőnek kötelessége figyelembe venni az orvosok véleményét, ugyanakkor az él-sportolónak is tisztában kell lennie a saját állapotával és teljesítőképességének lehetőségeivel. Ám ha a sportoló, az edző és a tudományos háttér is tökéletesen együttműködik, még akkor sem vagyunk bebiztosítva a tragédiák ellen.

A témához kapcsolódó cikkek alább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!