Hírek

2009.02.04. 03:26

Mobilizált rendvédők a Velencei-tó partján

<b>Agárd</b> - Három Honda kismotort vett át tegnap a Gárdonyi Rendőrkapitányság. A mozgékony kismotorokkal a szezonális bűnüldözési központ munkatársai járják majd a környéket.

Kovalcsik Katalin

- A Velencei-tó-Vértes Térségi Fejlesztési Tanács számára nyílt lehetőség pályázni olyan feladatokra, amelyekhez az uniós kiírásokban nem lehetett forrást találni. A kiemelt térségi projekten belül valósul meg a támogatás, amelynek révén az Agárdon lévő szezonális bűnmegelőzési központ részére tárgyi eszközöket tudunk biztosítani - Sági János, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a tanács és a megyei rendőr-főkapitányság közt létrejött tavaly év végi megállapodás értelmében 9 millió 930 ezer forint értékben van lehetőségük technikai eszközök vásárlására és szóróanyagok készítésére. - Felbuzdultunk azon, hogy már ötödik éve eredményesen működik a tóparton a bűnmegelőzési központ. A helyi lakosoktól és az érkező vendégektől is pozitív visszajelzéseket kaptunk. A jelentős támogatás segítségével a három segédmotoron kívül hat kerékpárt, számítógép-konfigurációkat, rendszámfelismerő eszközt, fotótechnikai eszközöket tudunk beszerezni. Terveink szerint a szezonális bűnmegelőzési központ nyitásakor ezek már rendelkezésünkre állnak.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság működési területén a tavalyi év utolsó két hónapjában összesen 136 bűncselekményt regisztráltak. (A 2007-es hasonló időszak sem volt túl eltérő, 137 esetet tartottak nyilván.) A vagyon ellen elkövetett bűnügyek száma 100 volt tavaly a két hónapban, előző évben 107. A lopások száma november-decemberben 46 volt (előző évben 38), a betöréses lopások tekintetében mindkét évben 37 esetről szereztek tudomást.

- A tókörnyéki gépkocsilopások - de egyéb bűncselekmények is - mindig jelentősen befolyásolják az emberek biztonságérzetét - folytatta a kapitány. - Az elmúlt három hónapban kilenc gépjárművet loptak el a területünkről, ezek közül egyet találtunk meg, elkövetővel együtt. Az egyikük előzetes letartóztatásban van hivatalos személy elleni erőszak gyanújával is. A lopott kocsik közt egy autó volt nagyértékű, hétmilliós. Sajnos a szokottnál több volt a közúti baleset a 7-es főúton, a közútkezelő illetékesével bejárjuk majd a területet. Január 20-ától fokozott ellenőrzést rendeltem el Martonvásár és Baracska területén, mivel megszaporodtak a bűncselekmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!