Hétvége

2017.04.13. 17:25

Staféta Gál Csabával

Előző számunk vendége Gál Csaba költőnek, jogásznak adta át a stafétát a következő kérdéssel: milyennek látja Fehérvár irodalmi életét?

Bokros Judit

- Színesnek, különösen az utóbbi pár évben. Elég sok a program, így az embernek olykor választania kell, hogy adott napon melyik rendezvényre menjen. Egy ekkora városban szükség is van a változatosságra. Annak szintén örülök, hogy a programokon több fiatalt látok, mint korábban. Ez nagyon jó, hiszen övéké a jövő, és abban a fogékony korban vannak, amikor lehet rájuk hatni. A város irodalmi élete pedig olyan, amilyenné mi, írók, olvasók alakítjuk.

- Elsősorban ugyan a Vörösmarty Társasággal vagyok kapcsolatban, főleg hozzájuk járok rendezvényekre, de figyelem az egyéb irodalmi körök, szervezők tevékenységét is. Az átjárás e csoportok között lehetne nagyobb. Fontosnak tartom kifejezni még, hogy a fehérvári irodalmi életet nagy veszteség érte Román Károly irodalmár halálával. Az ő tudása kimagasló volt, remélem, hatása érzékelhető lesz a fiatal generáción is.

Gál Csaba Kürthy Rékának adja át a stafétát. Kérdése: történnek ma Fehérváron csodák?

A staféta következő vendége: Kürthy Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!