Hétvége

2015.11.14. 10:02

Staféta Gyömrei Annával

A Staféta előző vendége Gyömrei Annának adta át a Stafétát. Kérdése: Mi a véleményed, hogyan lehetne pezsgőbb Fehérvár kulturális élete?

Sebestyén Lilla

– A PROBLÉMA szerintem alapvetően az, hogy rosszul vannak menedzselve a különböző kulturális események, így a koncertek, kiállítások, fesztiválok. Elmondható, hogy tárlatok zömét egy összetételében csak minimálisan változó, ötven fős társaság nézi végig és az a tapasztalat, hogy a diákok még csak nem is tudnak ezekről a rendezvényekről. Egyszerűen nem jut el hozzájuk az információ. Úgy hiszem, ez egyrészt a tanárok felelősége, hiszen ők közvetlenül tudják tájékoztatni a diákságot, másrészt a városé. A tájékoztatás mellett, pedig a fiatalok által kezdeményezett új irányokat – gondolok itt például a slam poetry-ra – támogatni kellene. Lehet, hogy ez nem a tankönyv szerinti irodalom, de az önkifejezés egy formája, ilyen módon művészet.

ANNA, Pásztor László, a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és környéke területi szervezet titkárának adta tovább a Stafétát. Kérdése: Azt hallottam, Fehérvár lehetne a magyar kerékpáros turizmus központja. Hogyan?

A staféta következő vendége:

Pásztor László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!