Hétvége

2015.09.05. 06:40

Mivel foglalkozik a tranzit szolgálat? Staféta Horváth Petrával

Vasárnapi számunk előző vendége Bérces Zsuzsanna Horváth Petrának adta át a Stafétát a következő kérdésekkel együtt: Pontosan mivel foglalkozik a tranzit szolgálat, és te mióta vagy a csapat tagja?

Sebestyén Lilla

– A tranzit szolgálat munkatársai elsősorban a függőknek próbálnak segíteni. Bárki bejöhet hozzánk: szerhasználók, de akár azok is, akik leszokóban vannak. Először csinálunk egy állapotfelmérést, meghallgatjuk az illetőt, aztán ha tudunk neki segíteni – mondjuk a munkakeresésben – akkor megtesszük. Illetve, van a munkánknak egy másik része is, a prevenció. Iskolákba megyünk ki beszélgetni a diákokkal. Ezen alkalmakkor általában nem csak a függőség a téma, hanem minden más is, ami tabunak számít, amiről nem mernek mással beszélni. Én közel két éve kerültem a tranzit szolgálathoz teljesen véletlenül, de azóta is hálás vagyok, hogy így alakult. Mindig is érdekeltek az emberi sorsok emellett pedig a prevenciós munkát különösen élvezem.

Horváth Petra Sütő Barbara kozmetikusnak adja tovább a Stafétát a következő kérdésekkel együtt: Hogyan lehet természetes anyagokkal, házilag kezelni a miteszeres bőrt?

A staféta következő vendége: Sütő Barbara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!